BURSDAG: Prins George av Cambridge smiler bredt på dette bildet som Kensington Palace har sluppet på femårsdagen hans.
BURSDAG: Prins George av Cambridge smiler bredt på dette bildet som Kensington Palace har sluppet på femårsdagen hans. Foto: Kensington Palace

Prins George fyller fem!

Storsjarmøren til Kate og William har bursdag søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har gått fem år siden prins William (34) og hertuginne Kate (34) kunne ønske sin førstefødte velkommen til verden.

Prins George fyller fem år den 22. juli.

I anledning bursdagen hans har hertugparet av Cambridge delt et bilde av en smilende George.

– Herugen og hertuginnen av Cambridge er veldig glade for å dele et nytt bilde av prins George for å markere hans femte bursdag. Tusen takk for alle hyggelige meldinger, skriver Kensington Palace på Twitter.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland forteller at det har blitt en tradisjon at det britiske kongehuset deler bursdagsbilder.

– Det er blitt en fin tradisjon at Kensington Palace legger ut nye bilder av Hertugparet av Cambridges barn i anledning deres bursdager. Det nye bildet av prins George ble lagt ut allerede lørdag kveld for at det skulle rekke de britiske morgenaviser og pryder nok mange avisforsider i dag, sier han.

– Det glade bildet ble tatt i hagen til farfar Charles’ London-hjem Clarence House etter dåpen av lillebror Louis’ dåp forleden – og viser en trygg og skøyeraktig George som lener seg mot husveggen, sier han videre.

Totland mener George framstår kongelig på bildet, og utelukker ikke at femåringen for anledningen er ikledd sin fars klær.

– Det er artig å se hvor stor prinsen er blitt. Jeg legger merke til at George for anledningen er litt kongelig, konservativt kledd i kortermet finskjorte og kortbukser - slik man gjerne kler britiske prinser. Og det ville faktisk ikke overraske meg det minste om dette er et antrekk han har arvet etter pappa William, som også ble kledd slik da han var barn. Og i kongefamilen liker man å la klær gå i arv, sier Totland.