Zlatan til Mourinho: – Jeg var ikke klar

Zlatan Ibrahimovic (36) innrømmer at han gjorde comeback for tidlig etter kneskaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United mot San José Earthquakes på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag kveld fra klokken 23.00.

Zlatan Ibrahimovic' første sesong i Manchester United endte med en alvorlig kneskade, men etter flere uker med usikkerhet fikk svensken ny kontrakt.

I desember i fjor var han tilbake på banen, drøyt åtte måneder etter at han pådro seg kneskaden, men prestasjonene ble slaktet og han ble stemplet som «avdanket».

I mars tidligere i år ble han frigitt av Manchester United. Det ble bare sju kamper og ett mål etter comebacket, og den eventyrlige karrieren fortsatte i USA og Major League Soccer-klubben LA Galaxy.

– Hodet kan være klart til å spille, men kneet var ikke det. Da jeg var klar, sa jeg til meg selv at jeg ikke var der jeg burde. De hadde en Zlatan før. Etter skaden var jeg ikke klar til å være den samme Zlatan igjen, sier han til BBC.

Superspissen måtte gi José Mourinho beskjed om å velge noen andre.

– Jeg ble tatt ut i mange kamper, men jeg fortalte treneren: «Jeg er ikke klar. Jeg ønsker ikke å skuffe deg, og jeg har respekt for mine lagkamerater og manageren. Ta ut noen som kan gjøre en bedre jobb», sier 36-åringen.

I sin første sesong i Manchester United scoret han 28 mål på 46 kamper. Han var med å vinne Ligacupen og Europaligaen samme sesong.

Ibrahimovic har en rekke ganger uttrykt sin beundring for Mourinho, som han også hadde som trener i Inter. LA Galaxy-spissen har også spilt for klubber som Malmö, Ajax, Juventus, Milan, Barcelona og Paris Saint-Germain.