Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17 personer omkom da en turistbåt kantret og sank nær byen Branson i den amerikanske delstaten Missouri torsdag.

Blant de 31 personene som befant seg om bord da båten sank var Coleman-familien. på 11.

Kun to overlevde – Tia Coleman og hennes 13 år gamle nevø.

– Jeg mistet alle barna mine, ektemannen min, svigermor, svigerfar, onkelen min svigersøsteren min – hun var søsteren min – og nevøen min, forteller en gråtkvalt Coleman i et intervju med den lokale TV-stasjonen Fox 59.

Barna Evan, Reece, Maxwell og Arya, samt voksne Belinda, Glenn, Horace, Irvin og Angela fra Coleman-familien mistet alle livet.

– Hjertene våre gjør bare vondt

Familien fra Indianapolis var på sin årlige familieferie da ulykken inntraff. De hadde i utgangspunktet kjøpt billetter til en annen båt, men ombestemte seg og kjøpte billetter til den forulykkede båten kort tid før avgang.

– Det er veldig tungt. Det eneste jeg vil er å få familien min tilbake. Men det kan jeg ikke, sier Tia Coleman.

Kyrie Rose, hvis ektemann er et medlem av familien, sa at familien storkoste seg hvert år på den årlige familieferien.

– De var definitivt en veldig tett og kjærlig familie. Det er vanskelig å beskrive det. Hjertene våre gjør bare vondt, sier Rose til New York Post.

– Dere vil ikke trenge redningsvester

Da de gikk om bord i båten hevder Coleman at de ble vist hvor redningsvestene befant seg, men ingen skal ha rukket å ta de på seg.

– Kapteinen sa «ikke bry dere om å ta redningsvestene, dere vil ikke trenge dem», så ingen tok de. Men da det var tid for å ta de på var det allerede for sent. Jeg tror mange liv kunne blitt spart, sier hun.

I intervjuet forteller Coleman om dramatikken da båten kantret.

– Jeg og ropte og jeg skrek, og til slutt sa jeg bare «Herre, bare la meg dø, la meg dø, jeg kan ikke fortsette å drukne». Slik følte jeg det. Så bare ga jeg slipp, og da begynte jeg å flyte oppover, forteller hun.

^
SØRGER: Det ble holdt en minnestund for de omkomne dagen etter tragedien der 17 personer omkom. Flere la også blomster på bilene til det som antas å være ofrene. FOTO: AP/Charlie Riedel/Scanpix

Full storm

31 personer befant seg om bord i turistbåten eid av selskapet Ride the Ducks. Båten var en hybrid mellom bil og båt, og kunne kjøre både på land og vann.

Alle som var om bord er nå gjort rede for. I tillegg til 17 omkomne ble fire voksne og tre barn sendt til sykehus. Tilstanden for to av de voksne skal være kritisk.

Ulykken skjedde da det blåste kraftig på Table Rock Lake nær Branson. Ifølge The National Weather Service var det vindkast på opptil 28 meter per sekund, en vindstyrke som tilsvarer full storm.