Ingebrigtsen-brødrene med rekordløp i Monaco

Den nye norske rekorden på 1500 meter lyder på 3.30,01.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Filip Ingebrigtsen satte ny norsk rekord på 1500 meter med tiden 3.30,01 i Diamond League-stevnet i Monaco fredag kveld.

Dermed slo han storebror Henriks rekord på 3.31,46, som ble satt på samme bane for nesten nøyaktig fire år siden.

Filip kom inn på tredjeplass, én plass foran lillebror Jakob Ingebrigtsen, som avanserte strålende i feltet mot slutten og kom inn på tiden 3.31,18, som er ny europeisk U18-rekord, ifølge NRK.

– Jeg vil bare si at jeg er fornøyd med meg selv. Det er vanskelig å bestille rekorder. Man må ha dagen hvor alt må stemme. For et par måneder siden trodde jeg ikke på dette, sa Filip Ingebrigtsen til NRK.

– Så snudde jeg meg og fikk se at den «idioten» av en bror bare setter rekorder på rekorder. Det er bare helt sykt hva han gjør, la han til om lillebroren.

Timothy Cheruiyot fra Kenya vant med 3.28,41. Landsmann Eliajah Montonei Manangoi ble nummer to med 3.29,64.

Europarekorden for U18 var yngstebror Jakob Ingebrigtsens mål, og det greide han. 17-åringen var ikke langt unna broren, og plutselig er Henrik den av brødrene med dårligst pers på 1500 meter. Han får sin anledning til å svare i Diamond League-stevnet i London søndag.

– Det er helt sykt. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg bare «gunnet» på mot slutten da de andre begynte å slippe. Jeg må få dette til å synke inn, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK.