SKUFFET: Edvald Boasson Hagen fikk det ikke til å stemme på oppløpet.
SKUFFET: Edvald Boasson Hagen fikk det ikke til å stemme på oppløpet. Foto: Junge, Heiko

– En katastrofespurt av Boasson Hagen

Johan Kaggestad rister på hodet av spurt-taktikken til Dimension Data.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det meste har gått stang ut for Dimension Data så langt i Tour de France. Mark Cavendish var aldri i nærheten av å slå de beste spurterne på de flate etappene i begynnelsen av Touren. Da Cavendish forsvant ut av rittet var håpet at Edvald Boasson Hagen skulle vise de samme spurt-taktene som i fjor. Det første forsøket endte med stryk.

– Det var en katastrofespurt av Boasson Hagen og Dimension Data. Reinardt Janse van Rensburg og Boasson Hagen satt på hver sin side av veien. Det var helt totalt meningsløst, sier TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

En 9. plass på brosteinsetappen i Roubaix er den tynne beholdningen til rudsbygdingen så langt i Touren. I Valence ble det en beskjeden 17. plass.

– Boasson Hagen mangler mye i år, men jeg tror hans sjanse er å komme seg med i et brudd, sier Kaggestad.

Boasson Hagen erkjenner at det ble helbom på første forsøk.

– Reinardt kjørte meg bra frem til kilometersmerket. Jeg kom i en god posisjon, men var litt for tidlig fremme. Jeg prøvde å ta hjulet til Colbrelli, men da havnet jeg ut i vinden. Jeg klarte ikke å ta hjulet hans heller, og da raste jeg bakover. Vi prøvde, men feilet, sier Boasson Hagen.

Alexander Kristoff viste langt bedre takter. Det gir Kaggestad tro på at det kan bli en norsk etappeseier i løpet av treukersrittet.

– Han er veldig nær en etappeseier. Det var bare snakk om noen få centimeter. Vi snakker om at Kristoff er usedvanlig godt trent, men Sagan kommer bedre opp fjellene enn Kristoff. Han er en mer komplett sykkelrytter enn Kristoff, men jeg tror likevel Alex kommer til å være hans hardeste konkurrent, sier eksperten.

Kaggestad likte måten Kristoff manøvrerte seg frem på de siste 500 meterne.

– Jeg synes Kristoff gjorde en veldig bra etappe. Han tenkte riktig hele veien og plasserte seg bra. Han møter sin overmann i Sagan, men det er bare sånn det er. Usain Bolt var også vesentlig bedre enn de andre spurterne på 100 meter. For meg minnet spurten i Valence litt om Bergen-VM i fjor, sier han.

Sagan tok sin 11. etappeseier i Tour de France, men han måtte jobbe hardt for seieren.

– Det som imponerer meg med Sagan er at selv om han ser ut til å være i en litt vanskelig posisjon, så virker han helt avslappet. Han bare manøvrerer seg frem i en bedre posisjon. De fleste andre spurtere som ikke er i posisjon begynner å krampe i skuldrene og bli paniske. Det er noe med hodet til Sagan som er litt annerledes enn de andre, sier Kaggestad.