Slakter RBK-styret: – De har lagt hodet på blokken

Kåre Ingebrigtsen fikk sparken mot spillernes vilje. TV 2s fotballekspert er kritisk til avgjørelsen, mens Rosenborg-helt er overrasket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sparkingen av Kåre Ingebrigtsen har sendt sjokkbølger i norsk fotball, og Rosenborg-spillerne var fredag i et to timer langt møte med klubbens styre.

Spillerne ønsket ikke å snakke med pressen, men i en pressemelding sier de at de er «monumentalt uenige» i å fjerne Ingebrigtsen og assistenten Erik Hoftun.

Samtidig ba de styret om å gjeninninsette de to trenerne, men styret sto på sitt.

– Dette er dynamitt fra garderoben på Lerkendal. Normalt uttaler en spillergruppe seg forsiktig i sånne saker fordi det snart er en ny trener på plass og de har respekt for styre og stell, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Den tidligere Rosenborg-spilleren Vidar Riseth er overrasket over at ingen av spillerne ble brukt da Ivar Koteng og resten av styret valgte å fjerne Ingebrigtsen etter fire år.

– I min tid i Rosenborg representerte alltid kaptein og visekaptein spillerutvalget, og styret og klubben hadde dialog med spillerutvalget. Sånn har det alltid vært i Rosenborg, og det er trenere som har måttet gått tidligere også, sier Riseth til TV 2.

– Slik jeg forstå saken, så har ikke spillerne vært med på noe råd, og da kan det hende at styret tenker at de har nok kunnskap med Vegard Heggem, Fredrik Winsnes og Rune Bratseth til å ta beslutningen, fortsetter han.

Klinkende klar beskjed

Jesper Mathisen mener Rosenborg-styret spiller et høyt spill.

– Denne beskjeden fra Rosenborg-gutta er klinkende klar: Dette var latterlig håndtert og vi burde vært tatt med på råd. Hvorfor har ingen snakket med de ledende skikkelsene i denne garderoben? sier TV 2s fotballekspert.

– Jeg kan rett og slett ikke fatte hvorfor Koteng og Co har gjort det. De har ikke bare lagt hodet på blokken, men hele styret og stell på blokken. Kommer ikke den nye treneren inn og leverer strålende matcher hver eneste uke, må nok enda flere ut portene på Lerkendal, fortsetter Mathisen.

Vidar Riseth stusser over at klubben ikke har snakket med de mest fremtredende spillerne.

– Internasjonalt har ikke spillerne så mye å si sånne beslutninger, men da jeg var i Celtic, brukte Kenny Dalglish spillerutvalget. Å ta noen direkte har jeg ikke lyst til, men jeg har overrasket over at man ikke har brukt spillerutvalget med kaptein og visekaptein, sier han.

Skotske journalister ringer Riseth

Riseth, som spilte to år i Celtic, forteller at han har fått mange telefoner fra skotsk presse som lurer på hva som skjer i Rosenborg bare dager før trønderne møter Celtic i andre kvalifiseringsrunde til Champions League.

– Jeg tror ikke på at de ikke har kandidater. Jeg tror det bare er formaliteter som gjenstår før en ny trener presenteres. Min gjetning er at Rosenborg får inn en ny trener før Celtic-kampen, sier han.

Erik Hoftun til VG sier ble sjokkert over avgjørelsen, men er takknemlig for støtten fra spillerne.

– Det betyr enormt mye, og gjør dagen lettere. Jeg føler vi går ned med flagget til topps, når vi har spillergruppen i ryggen etter en sånn avgjørelse. Det er en fantastisk gjeng, sier Hoftun.

Inntil videre er det akademisjef Rini Coolen som leder laget sammen med Rosenborg 2-trener Trond Henriksen.

Kåre Ingebrigtsen selv sa følgende til VG torsdag kveld:

– Jeg tror ikke de finner en bedre trener for Rosenborg. Eller, for å si det på en annen måte: Jeg tror ikke de har råd til å hente en topp-topp fotballtrener. Til en fornuftig pris finner de ikke en bedre trener enn meg.