KNIVANGREP: Ni mennesker ble skadd da en mann knivstakk flere passasjerer på en buss i Lübeck i Tyskland.
KNIVANGREP: Ni mennesker ble skadd da en mann knivstakk flere passasjerer på en buss i Lübeck i Tyskland. Foto: AP

Ni skadd i knivangrep på buss i Tyskland

Flere mennesker ble fredag knivstukket på en buss i den tyske byen Lübeck. Gjerningsmannen er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ettermiddag ble flere busspassasjerer knivstukket i Lübeck i Tyskland.

Øyenvitner har opplyst til avisen Lübecker Nachrichten at bussen var full av passasjerer, da en mann plutselig tok opp en kniv fra en veske og begynte å stikke folk rundt seg.

I en uttalelse fra politiet går det fram at seks personer fikk knivskader, mens tre fikk andre typer skader. Angriperen slo også til sjåføren.

Politiet har også meldt at tre personer ble alvorlig skadd, mens fem fikk lettere skader. Ingen ble livstruende skadd.

– Et blodbad

Gjerningspersonen ble raskt pågrepet av politiet. Han beskrives som en mann i 30-årene fra Iran. Opplysningene om den mistenkte mannen er ikke bekreftet av politiet.

– Et av ofrene hadde akkurat tilbudt sin sitteplass til en eldre dame, da gjerningsmannen plutselig stakk ham i brystet. Det var et blodbad, sier et øyenvitne.

Bussjåføren skal ha stanset bussen omgående og åpnet dørene, slik at passasjerene kunne flykte ut. En av politiets patruljebiler var tilfeldigvis i nærheten, og en mistenkt mann ble raskt pågrepet.

Flere angrep de siste årene

Et stort antall politifolk rykket ut til bydelen Kücknitz i den nordtyske byen der angrepet skjedde og sperret av området.

​Det har foreløpig ikke kommet opplysninger om hva som kan ha vært motivet for angrepet.

Tyskland har de siste årene opplevd en rekke angrep rettet mot tilfeldig mennesker. Det verste skjedde i Berlin i desember 2016. Tolv personer ble drept da en tunisier som hadde fått avslag på asylsøknaden kjørte en lastebil rett inn i en folkemengde på et julemarked.