GRUNN TIL Å JUBLE: AC Milan fikk medhold i CAS.
GRUNN TIL Å JUBLE: AC Milan fikk medhold i CAS. Foto: Antonio Calanni

Milan vant fram i CAS – utestengelsen fra Europaligaen opphevet

AC Milan gikk seirende ut av ankesaken mot UEFA i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Italienerne lyktes med å få klubbens utestengelse fra Europaligaen opphevet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det fastslo CAS fredag. Selv om voldgiftsretten er enig med Det europeiske fotballforbundet (UEFA) i at Milan har brutt reglene for økonomisk fair play (FFP), valgte den likevel å annullere vedtaket om å utelukke den falmede storklubben fra den nest gjeveste europacupen.

CAS ber UEFA om å straffe Milan på en annen måte. De anser det som for strengt å nekte «Rossoneri» spill i Europa.

Det var UEFAs kontrollorgan for klubbøkonomi som i slutten av juni vedtok å utestenge Milan fra kommende sesongs europaliga. Klubben var kvalifisert for gruppespillet gjennom 6.-plassen i Serie A.

UEFA har tidligere vært bekymret over den økonomiske stabiliteten i Milan etter at den kinesiske forretningsmannen Li Yonghong kjøpte klubben av Silvio Berlusconi for rundt 7,9 milliarder kroner i fjor.

Milan handlet i fjor sommer spillere for mer enn 2 milliarder kroner og har et lån på drøye 3 milliarder kroner i et amerikansk hedgefond. Nylig ble det kjent at hedgefondet Elliott tar over kontrollen av San Siro-laget etter at Li ikke har klart å overholde et avdrag på 32 millioner euro.

(©NTB)