GLISER: Jürgen Klopp har fire nye fjes i spillerstallen kommende sesong, blant dem Alisson og Naby Keïta.
GLISER: Jürgen Klopp har fire nye fjes i spillerstallen kommende sesong, blant dem Alisson og Naby Keïta. Foto: NTB Scanpix/Liverpoolfc.com

Klopp gliser: – Vi har alt vi trenger

Alisson er Liverpools andre verdensrekord i løpet av et halvt år. – Liverpool er laget som har forsterket mest, mener TV 2s fotballekspert.

Flere av sommerens treningskamper ser du på TV 2. Her er oversikten!

– Vi har alt vi trenger for neste sesong, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo, før han antyder at Merseyside-klubben er ferdig med sommerhandelen.

Tyskeren har i tur og orden hentet Naby Keïta, Fabinho, Xherdan Shaqiri og Alisson til Anfield.

I tillegg blir kommende sesong den første der han har Virgil van Dijk tilgjengelig fra start.

Sammenlignet med konkurrentene, mener TV 2s fotballekspert Petter Myhre det er Merseyside-klubben som har gjort den beste jobben når det gjenstår tre uker av overgangsvinduet.

– Per nå er Liverpool laget som har forsterket mest, mener Myhre, som forventer at de andre topplagene vil være aktive de siste ukene.

– Én utfordring

TV 2s fotballekspert mener Merseyside-klubben har gjort en god jobb i å fylle ut hullene i troppen.

– I de posisjonene de har hatt muligheten til å forsterke mest, har de gjort gode signeringer. Jeg skjønner godt at Klopp er fornøyd med kjøpene han har fått til fra nyttår, sier Myhre.

Han mener imidlertid at Klopp har én utfordring: Hvem som skal inn på laget dersom Roberto Firmino blir skadet.

– Da har du Sturridge som stort sett er skadet, Solanke som ikke leverte, Origi som er litt i samme kategori og Ings som har vært mye skadet. Det er noen «wildcard» bak Firmino, påpeker han.

Drastisk forandring

Siden Klopp tok over Liverpool høsten 2015, har overgangssituasjonen endret seg drastisk på Anfield. Sommeren før var Christian Benteke klubbens dyreste signering. I tyskerens første sommervindu, var Sadio Mané det største kjøpet.

Riktignok traff Liverpool blink med senegaleseren, men jubelen stod ikke i taket blant røde supportere etter «enda en Southampton-signering».

Sommerens kjøpefest gjør at det stilles helt andre krav til Klopps mannskap, påpeker TV 2s fotballekspert.

– Før måtte Liverpool handle på en annen hylle og måtte utvikle spillere selv, og har hatt suksess med det. Nå flyttes den listen. Champions League-finale og topp fire i ligaen ble ansett som en strålende prestasjon, men nå er det listen for hva som forventes videre, slår Myhre fast.

– Nå skal de gjerne også vinne noen titler, og da må du bruke penger. Så å si alle trenere som har midler til rådighet vil bruke dem. Noen av summene er hinsides all fornuft, men sånn er dessverre fotballen blitt, konstaterer han.

Frikjennes for verdensrekordene

– Den dagen dette er fotball, sier jeg opp.

Det sa Klopp da erkerival Manchester United satte ny verdensrekord for å hente Paul Pogba.

I løpet av sju måneder har han på sin side satt verdensrekord to ganger ved å hente Virgil van Dijk og Alisson til klubben. Tyskeren blir frikjent for den svimlende pengebruken av TV 2s fotballekspert, Mina Finstad Berg.

– Det ble veldig mye oppstuss da han brukte så mye på van Dijk. Nå er det litt det samme med ny keeper. Veldig mange har et instinkt på at det er greit å bruke på offensive spillere, mens de rynker mer når man bruker så mye på defensive spillere. Men hva er forskjellen på å bruke 75 millioner pund på en midtstopper eller spiss om det er en midtstopper laget trenger? spør Finstad Berg.

– De viste i fjor at de har en angrepsrekke som er helt vanvittig, men hadde problemer defensivt. Midtstopperne og keeperen kan være vel så viktig når du skal vinne titler, påpeker hun.

Liverpools manager understreker, i forbindelse med Alisson-overgangen, at det er markedet som bestemmer prisen.

– Det var noe vi måtte gjøre. Han har ingenting å gjøre med prisen, vi har ingenting å gjøre med prisen, men markedet har det. Det viser hvor verdifulle keepere er. Jeg ser for meg at det vil skje mye de neste ukene, så vi er veldig fornøyde med å ha ham her nå, sier Klopp til Liverpools nettside.

Flere av sommerens treningskamper ser du på TV 2. Her er oversikten!