Stortalentet roses etter debuten: – Fansen har vært desperate etter å se ham

Manchester United unngikk tap i sin første kamp i forberedelsene til en ny sesong. Juan Mata satte inn 1-1 mot meksikanske Club América tolv minutter før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chongs forarbeid til Mata-scoringen i vinduet øverst!

Spanjolen scoret på en returball da han skjøt lavt mellom beina på keeper. I forkant hadde Ander Herrera stanget et strålende innlegg fra 18 år gamle Tahith Chong i stolpen.

Etter kampen er det Chong, som kom fra Feyenoord for to år siden, som får mest ros blant de røde djevlene.

– United-fansen har vært desperate etter å se ham, og han levde opp til forventningene. Han er hurtig, god med ballen i beina og slo et strålende innlegg til Mata, skriver Manchester Evening News i deres spillerbørs.

Får Mourinho-ros

Til tross for at flere nøkkelspillere sannsynligvis mister åpningsrunden mot Leicester som følge av deltakelse i VM, varsler José Mourinho at den 18 år gamle debutanten ikke kommer til å spille på førstelaget når alvoret starter.

Manageren mener nederlenderen ikke er klar fysisk.

– Han er veldig god teknisk, han forstår den taktiske biten og posisjonen sin, men i kontaktsituasjoner blir han for svak. Han er fortsatt et barn, sier Mourinho, ifølge Manchester Evening News.

– Men talentet er er der. Dette er en fantastisk erfaring for ham. Han er en av de gode ungguttene vi har, følger portugiseren opp, og varsler at Chong kan få slippe til i cupkamper.

Grant fikk spille

Club América tok ledelsen ved Henry Martin etter en times spill i Phoenix-forstaden Glendale i Arizona. Han headet kontant inn 1-0.

– Vi visste det kom til å bli vanskelig. De har hatt flere uker med trening enn oss, så de var i bedre form. Meksikanske lag spiller alltid intenst, så de presset mye og var raske. Men vi greide å få et mål, og det er vi fornøyde med. Vi er også glade for at vi unngikk skader, sa Mata til MUTV etter kampen.

United stilte et lag uten flere av sine største stjernespillere. Mange av dem er for tiden på ferie etter VM, deriblant nybakt verdensmester Paul Pogba.

José Mourinho valgte å gi 35 år gamle Lee Grant sjansen i Manchester United-målet for første gang torsdag. Keeperen, som kom fra Stoke tidligere i sommer, gjorde seg ikke bort i debuten. Veteranen er tiltenkt en reserverolle bak David de Gea og Sergio Romero.

United fortsetter sesongoppkjøringen i USA med kamp mot MLS-laget San Jose Earthquakes søndag. Storklubben skal også møte Milan, Liverpool og Real Madrid i trenings- og oppvisningskamper før seriestart 10. august.

(©NTB)