KRASJ: En MC-fører som stakk fra politiet ombestemte seg og kom tilbake mot politibilen som stod i ro. Det endte med en kollisjon.
KRASJ: En MC-fører som stakk fra politiet ombestemte seg og kom tilbake mot politibilen som stod i ro. Det endte med en kollisjon. Foto: Utrykningspolitiet

MC-fører kjørte fra politiet før han krasjet i en politibil

En MC-fører i Vesterålen kjørte 170 kilometer i timen i 80-sonen da politiet jaktet på ham. Etterpå kjørte han rett i politibilen og havnet på sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen i 40-årene nektet å stanse da Utrykningspolitiet (UP) i Nordland målte ham til 129 kilometer i timen i en 60-sone på riksvei 951 i Vesterålen.

Politiet valgte dermed å forfølge mannen, som raskt satte opp farten til 170 kilometer i timen i en 80-sone.

– Vi valgte å avbryte forfølgelsen, og MC-føreren ble borte, fortalte operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt til NTB i natt.

Bare noen få minutter senere kom mannen likevel tilbake.

– Han akselererte og kjørte rett inn i bilen. Det er mulig han har forsøkt å ombestemme seg i siste liten, men sammenstøtet var likevel kraftig nok til at han pådro seg et beinbrudd, sa Johansen.

– Foten ble revet av

Distriktsleder Geir Marthinsen i UP forteller til TV 2 at det var en guffen opplevelse for hans mannskap i natt etter at de avbrøt forfølgelsen da farten var oppe i 170 km/t.

Motorsykkelen ble borte, men så kom den plutselig mot UP-bilen som sto i ro midt i veien.

– Motorsykkelen veltet over på siden før den smalt inn i politibilen. Foten ble revet av på MC-føreren og de måtte vente på ambulanse i 40 minutter. Til alt hell fikk politiet bistand for å ivareta den skadde fra helsepersonell som bodde på en gård i nærheten, forteller Marthinsen til TV 2.

Kjenning av politiet

Politibilen har ikke synlige skader, men er nå tauet inn på verksted for nærmere sjekk.

– Vi har en mistanke om at det er noe galt med forstillinga, sier Marthinsen.

Operasjonsleder Johansen opplyser at mannen er kjent for politiet fra tidligere. Det er han i forbindelse med lignende saker der han har kjørt for fort, gjerne ruspåvirket. Politiet mener at mannen var synlig ruspåvirket også i natt. Han har også kjørt uten førerkort og med falske skilter.