KJENT(E) FJES: Ansiktet, eller ansiktene, på coveret til magasinet Time, er kjent for de fleste.
KJENT(E) FJES: Ansiktet, eller ansiktene, på coveret til magasinet Time, er kjent for de fleste. Foto: Faksimile Time Magazine

Time vekker oppsikt med denne forsiden

Denne ukens forside av magasinet Time viser en sammensmelting av ansiktene til Donald Trump og Vladimir Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Ved første øyekast kan mannen på vår forside 30. juli 2018, se kjent ut.»

Slik starter Time magazine sitt Instagram-innlegg, hvor de har lagt ut en animasjon av magasinforsiden.

Visst ser mannen kjent ut, og det er heller ikke så rart. Bildet er en sammensmelting av portrettene til to menn som har vært spesielt mye i nyhetsbildet de siste dagene: Donald Trump og Vladimir Putin.

Skal tenke over likheter

Bildet er laget av kunstneren Nancy Burson, som ifølge CNN er mest kjent for å ha utviklet en ansiktsgjenkjennelsesteknikk, som brukes til å finne savnede barn.

I Instagram-innlegget skriver Time at kunstnerens hensikt med bildet er å få folk til å stoppe opp og tenke over likheter mellom de to presidentene.

– Å kombinere ansikter er en annerledes måte å få folk til å se det de ikke har klart å se tidligere, sier Burson til Time.

Møttes mandag

Forsiden er ifølge Time «ment å representere dette bestemte øyeblikket i amerikansk utenrikspolitikk, etter parets nylige møte i Helsinki.» Trump og Putin møttes i den finske hovedstaden mandag denne uken.

Etter et én-til-én-møte, traff presidentene pressen i en felles pressekonferanse. Der kom Trump med uttalelser som har skapt overskrifter verden over, og ikke minst sterke reaksjoner blant både demokrater og republikanere i USA.

Under pressekonferansen avviste både den amerikanske og den russiske presidenten at det var noen russisk innblanding i det amerikanske valget i 2016.

Retter uttalelser

Da Trump fikk spørsmål om han stoler mest på Putin eller egen etterretningstjeneste, svarte han ikke direkte, men sa blant annet:

KONTROVERSIELT: I juni brukte Time den amerikanske presidenten på denne forsiden.
KONTROVERSIELT: I juni brukte Time den amerikanske presidenten på denne forsiden. Foto: Faksimile Time

– President Putin sa nettopp at det ikke er Russland. Jeg vil si dette: Jeg kan ikke si noen grunn til at det skulle være det, men jeg vil virkelig se serveren. Jeg har tro på begge parter.

I etterkant har den amerikanske presidenten gått ut og rettet på egne uttalelser. Tirsdag sa han blant annet at han har full tiltro til USAs etterretning.

Andre gang på kort tid

Dette er andre gang på kort tid at Time bruker en provokativ forside av Donald Trump på sin forside, skriver CNN.

I juni brukte magasinet et redigert bilde hvor den amerikanske presidenten ser ned på en to år gammel gråtende jente. Forsiden ble sluppet i forbindelse med nulltoleranse-politikken mot ulovlige innvandrere, som førte til at barn ble tatt fra foreldrene sine.

Sammen med illustrasjonen står tre enkle, men slående ord: «Welcome to America.»