Ingebrigtsen ferdig som Rosenborg-trener

Kåre Ingebrigtsen (52) har ledet Rosenborg for siste gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Se pressekonferansen med RBKs styreleder Ivar Koteng i videovinduet!

Rosenborg bekrefter på sine nettsider torsdag ettermiddag at de har fjernet Kåre Ingebrigtsen som hovedtrener.

– Etter ganske lang tids vurdering er vi kommet frem til at Kåre må tre tilbake. Det får også den konsekvensen at Erik (Hoftun) trer tilbake, sier styreleder Ivar Koteng på en pressekonferanse torsdag.

Rini Coolen tar over det midlertidige ansvaret med Trond Henriksen som hjelpetrener, bekrefter styrelederen.

– Det er litt overraskende at det skjer nå, selv om de ikke har fremstått så bra spillemessig. De er videre i kvalifiseringen, og han fikk laget til gruppespillet i Europaligaen og vant serien forrige sesong. Han har stått høyt i kurs hos spillerne og det har ikke vært noe murring i garderoben. Det har vært en spillergruppe som har stått bak Kåre, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

Koteng bekrefter at Ingebrigtsen var populær hos spillerne.

– Spillerne er litt overrasket over det som er skjedd. Kåre er en populær mann som er lett å like. Spillerne var ikke pådriverne for dette. Det er først og fremst styret som har vært pådriver, sier Ivar Koteng.

Til VG sier Kåre Ingebrigtsen at han hadde blitt fjernet uansett, og han kaller Koteng «en utålmodig mann».

– Jeg tror ikke de finner en bedre trener for Rosenborg. Eller, for å si det på en annen måte: Jeg tror ikke de har råd til å hente en topp-topp fotballtrener til Rosenborg. Til en fornuftig pris finner de ikke en bedre trener enn meg, sier Ingebrigtsen på avisens spørsmål om han var rett mann.

Ingebrigtsen ledet Rosenborg til andre kvalifiseringsrunde i Champions League etter å ha slått islandske Valur på Lerkendal onsdag.

– Vi tar selvfølgelig en risiko på at det kan gå dårlig resultatmessig, men vi tror at vi skal bygge en større og bedre grunnmur over tid, så vi vil selvfølgelig tjene på dette sportslig, sier Koteng.

– Har klare kandidater

Rosenborg har Celtic i Mesterliga-kvalifisering som sin neste kamp om seks dager, før skottene kommer til Trondheim én uke senere.

– Nå er det fortsatt litt tid til den kvalifiseringskampen, så det blir spennende å se om de har en kandidat klar eller om de tar opp en fra egne rekker. Stig Inge Bjørnebye og Rosenborg gjør ikke dette uten å ha klare kandidater. De kan hente både fra inn- og utland, og det er den mest attraktive klubben i Norge med størst ressurser og med den beste fansen, sier Jesper Mathisen.

Etter å ha hatt de svenske trenerne Erik Hamrén og Janne Jönsson, skulle Rosenborg tilbake til røttene da Per Joar Hansen ble ny trener før 2013.

Ingebrigtsen ble hentet inn da Hansen fikk sparken sommeren 2014.

– Jeg tror nok Rosenborg alle helst vil spille underholdende fotball, men tallkombinasjon og system er ikke det viktigste, mener Mathisen.

Delt mottakelse

Ingebrigtsen tatt tre strake seriemesterskap og to cupgull med Rosenborg.

Rosenborg var storfavoritter til å vinne Eliteserien denne sesongen, men har fått hard konkurranse fra Brann. Etter 16 kamper leder bergenserne Eliteserien, men bare to poeng foran Rosenborg.

– Mottakelsen er delt. Det er trist for Kåre, som har gjort utrolig mange gode og viktige ting siden han kom til Rosenborg. Samtidig har vi kjent på at vi ikke er der vi skal være. Vi er veldig spent på hva styret begrunner det med og hva slags planer klubben har, sier leder i Kjernen, Espen Viken, til TV 2.

Rosenborg er også klare for kvartfinale i cupen mot Vålerenga.

Kåre Ingebrigtsen har tidligere ledet Ranheim og Bodø/Glimt. Da han ble Rosenborg-trener for fire år siden, hadde han vært assistenttrener i Viking.