TOTALSKADD: To trehus ble totalskadd i brannen. Med den tette bebyggelsen var naboene glade for at det var vindstille da brannen herjet.
TOTALSKADD: To trehus ble totalskadd i brannen. Med den tette bebyggelsen var naboene glade for at det var vindstille da brannen herjet. Foto: TV 2

Bergen:

Mann tiltalt for brannstiftelse

En mann er tiltalt for å ha startet storbrannen på Sydnes i Bergen i mai i fjor. Påtalemyndigheten ber om at mannen dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til søndag 14. mai 2017 ble to trehus på Sydnes i Bergen totalskadd i en voldsom brann.

En 58 år gammel mann tilstod i avhør at det var han som midt på natten hadde tent på noen plastposer med brennbart materiale, som sto plassert foran døren til byggets kjellerleilighet, skriver Bergensavisen.

Brannen spredte seg raskt oppover i etasjene og over til nabohusene, og til sammen ble 14 personer evakuert fra tre boliger. En av dem lå og sov i andre etasje.

– En eller flere av disse kunne lett ha omkommet dersom brannen ikke hadde blitt oppdaget og evakuering iverksatt i tide, skriver Statsadvokatene i Hordaland og Sogn og Fjordane i tiltalen.

Rettspsykiatere har vurdert mannens tilregnelighet, og påtalemyndigheten har lagt ned påstand om at 58-åringen overføres til tvungent psykisk helsevern. Ifølge de sakkyndige var mannen psykotisk da brannen startet.

(©NTB)