BITT: Dette bildet viser skadene i beinet til Lola Pollina etter at hun ble bitt. Foto: Philip Pollina/AP
BITT: Dette bildet viser skadene i beinet til Lola Pollina etter at hun ble bitt. Foto: Philip Pollina/AP

etterforsker mulig haiangrep utenfor New York:

To barn bitt i beinet: – Det var ganske surrealistisk

To barn ble skadd i det som kan være de første haiangrepene i New York på 70 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 13 år gammel gutt og en 12 år gammel jente ble onsdag bitt i beinet utenfor Fire Island sørøst for Long Island i New York.

Episodene etterforskes som haiangrep, og dette vil i såfall være første gang på 70 år at mennesker er blitt angrepet av hai i delstaten, melder nyhetbyrået Reuters.

Fjernet tann

Barna ble skadd i to ulike episoder, som skjedde rundt syv kilometer fra hverandre.

13 år gamle Matthew Donaldson ble bitt i beinet da en bølge gjorde at han falt av «boogie boardet» sitt ved Atlantique.

Gutten kom seg opp av vannet og bort til badevaktene på stranda, hvor helsepersonell senere fjernet en tann fra beinet til gutten.

Tannen blir nå undersøkt. Lokale myndigheter opplyser at man ikke har endelig konkludert med at det dreier seg om et haiangrep, men både livvaktene og helsepersonell på stedet antok at en liten hai stod bak da de fant tanna i beinet til gutten, ifølge den lokale TV-stasjonen WABC-TV.

– Den var liten, akkurat som om den kom fra en babyhai eller noe sånt. Og det var en skarp tann. Den var faktisk temmelig skarp, sier Donaldson.

Gutten ble sendt til sykehus etter episoden, men var i stand til å gå selv om bord i en politibåt.

– Ganske surrealistisk

Den andre episoden skjedde ved Sailor Haven, hvor 12 år gamle Lola Pollina ble bitt i beinet. Hun hadde vann opp til livet da hun oppdaget noe ved siden av seg.

– Vannet var kaldt, så jeg følte ikke noe. Og så fikk jeg øye på noe rett ved siden av meg, og jeg følte smerte på en måte. Og så fikk jeg øye på en slags finne. Jeg vet ikke hvordan jeg kan beskrive den, sa Pollina på en pressekonferanse, ifølge NBC New York.

Hun fortalte videre at hun begynte å løpe opp av vannet og til moren. De to løp deretter til badevaktene, slik at hun fikk bandasjert det blodige beinet. Også faren var på stranden og fikk med seg opptrinnet.

Ifølge den lokale TV-stasjonen tror myndighetene at en revlehai kan stå bak angrepet. Disse haiene kan bli opptil 2,5 meter lange, men faren antar at den aktuelle haien bare var rundt 60 centimeter lang.

– Da vi skjønte det, var det ganske surrealistisk, sier faren, Philip Pollina, ifølge NBC New York.

So this is happening...first shark(?)attack on Fire Island ever and one of the TWO that happened this past hour is our Lola! @ Fire Island, New York

Publisert av Barbara Pollina Onsdag 18. juli 2018

Første siden 1948

Begge strendene er blitt midlertidig stengt etter episodene, som blir etterforsket.

– Jeg er lettet over at begge tenåringene som ble angrepet er blitt skrevet ut fra sykehus. Delstaten vil gjøre alt vi kan for å beskytte strandgjestene og holde samfunnet trygt, sier guvernør i New York, Andrew Cuomo, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Ifølge Reuters er det tidligere bare blitt dokumentert rundt ti haiangrep i delstaten New York. Det siste angrepet skjedde i 1948.