LIVERPOOL-KLAR: Alisson Becker.
LIVERPOOL-KLAR: Alisson Becker.

Alisson klar for Liverpool – blir tidenes dyreste keeper

Alisson Becker (25) har skrevet under på en seksårskontrakt med Liverpool.

Liverpool bekrefter på sine nettsider torsdag at de har kjøpt Alisson fra Roma.

Merseyside-klubben betaler om lag 714 millioner kroner for brasilianeren, som dermed blir tidenes dyreste keeper.

– Vi trengte ikke lang tid på å bestemme oss da muligheten til å signere en av verdens beste keepere kom opp. Du trenger bare en liten prat med eierne. De var ganske oppspilt, så vi gjennomførte det, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Alisson har allerede blitt avbildet på vei tilbake til Italia på ferie, men 25-åringen er høyt oppe etter å ha fullført overgangen.

Han forteller at Mesterliga-møtet med Liverpool forrige sesong hadde en betydning da han valgte å forlate Roma til fordel for Anfield-klubben.

– Kampen hadde definitivt en innvirkning, men jeg har også sett andre kamper hvor du kan se at Klopp har satt sitt stempel, sier Alisson til klubbens nettsider.

Bare én sesong som førstekeeper

Alisson ble hentet til Roma for to år siden fra Internacional, men var reserve for førstekeeper Wojciech Szczesny i sin første sesong i Europa.

– Alisson har vært helt i toppen i Europa denne sesongen. I ham får Liverpool en klassekeeper, sier TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg.

Da polakken gikk til Juventus i fjor, tok brasilianeren over som førstekeeper for den italienske hovedstadsklubben.

Til tross for at 25-åringen bare har én sesong bak seg som førstevalg for en europeisk toppklubb, mener TV 2s fotballekspert Jürgen Klopp gjør rett i å sette verdensrekord for å hente ham.

– Han har få sesonger på toppnivå, men basert på i år er det ingen tvil om at han kan opprettholde den formen. Jeg føler meg ganske trygg på at han er «the real deal». Han har ikke bare vært god i noen måneder, men stabilt god hele forrige sesong, argumenterer Finstad Berg.

– Enda et våpen offensivt

Under VM i Russland var han Brasils førstevalg foran Manchester Citys Ederson. Alisson spilte alle kampene frem til laget røk ut mot Belgia i kvartfinalen, og imponerte TV-seerne med gode ballferdigheter.

Finstad Berg tror stjernekeeperen vil gjøre hverdagen enda lettere for Liverpools supertrio på topp.

– Han er en keeper som bør passe Klopp godt. Mest fordi han er bedre til å sette i gang enn for eksempel Simon Mignolet. Med den angrepsrekken Liverpool har, og en keeper som er god til å sette i gang, er det enda et våpen i det offensive arsenalet, mener hun.

– Liverpool ser sterkere og sterkere ut. Nå ser de ut som et lag som virkelig kan utfordre, legger hun til.

Vurderte å gi tredjekeeperen sjansen

Alisson har også vært koblet til Real Madrid, Paris Saint-Germain og Chelsea.

Liverpools keepere har vært utsatt for sterk kritikk de siste sesongene. Loris Karius ble ny førstekeeper midtveis i forrige sesong, men tyskeren gjorde to store tabber i 1-3-nederlaget for Real Madrid Champions League-finalen.

Ifølge The Telegraph vurderte Klopp å gi tredjekeeper Danny Ward førstekeeperansvaret før han fikk kloen i Alisson. Waliseren er nå på vei til Leicester, skriver avisen.