I TRØBBEL: Får ikke kjøpe spillere i sommerens overgangsvindu.
I TRØBBEL: Får ikke kjøpe spillere i sommerens overgangsvindu. Foto: Andrew Yates

– Benítez krangler med klubbledelsen

Det meldes om uro i kulissene på St. James’ Park.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle-manager Rafael Benitez skal være uenig med klubben om midlene for spillerkjøp, hevder Daily Mail.

Den tidligere Liverpool-treneren nekter å skrive under ny kontrakt med klubben før han er trygg på at han får midler til å kjøpe spillere i sommerens overgangsvindu.

Men Newcastle ønsker ikke å frigjøre midlene før Benitez forlenger sin nåværende avtale, hevder den britiske avisen. Som et resultat av dette kan Benitez kun hente spillere gratis og på lån.

– Vi må tilpasse oss

Tirsdag innrømmet Benitez, som er bundet til Newcastle til sommeren 2019, overfor Sky Sports at klubben dermed må kjøpe spillere for pengene de tjener gjennom salg.

– Vi må tilpasse oss. Det er situasjonen. Er vi glade for det? Åpenbart ikke 100 prosent, men vi vil prøve å gjøre vårt beste for å være sikker på at laget er sterkt nok og at vi kan konkurrere i Premier League, sa Benitez i et intervju med Sky Sports.

Newcastle-eier Mike Ashley skal ha sagt, ifølge Daily Mail, at hver eneste genererte krone vil bli tilgjengelig for Benitez, forutsatt at han forlenger sin nåværende avtale.

Kontraktsforhandlingene skal pågå nå, men skal en tro ryktene får han altså ikke en krone til spillerkjøp inntil han har skrevet under noe.

Stramt budsjett

Hittil i sommerens vindu har Benitez hentet Ki Sung-yueng gratis fra Swansea, Kenedy på lån fra Chelsea og Martin Dubravka fra Sparta Praha for rundt 43 millioner kroner, som er en indikasjon på Benitez' stramme budsjett denne sommeren.

– Vi prøver å signere karakteristiske spillere, ikke bare store navn, fordi de blir for dyre for oss, men vi prøver å signere spillere som kan gjøre en jobb for laget, har Benitez uttalt til Sky Sports.

Dermed virker situasjonen låst, og Benitez får ikke kjøpt noen nye spillere før han har bestemt seg for å skrive under ny kontrakt. Ashley, som allerede er upopulær, skaffer seg med andre ord ikke mer støtte fra Newcastle-fansen.

Han har vært hovedeier siden 2007, og etter at han kjøpte klubben har de rykket ned fra Premier League to ganger og levert ujevnt på fotballbanen. Han har også flere ganger blitt beskyldt for å ikke sette klubbens beste først.

Klubb til salgs

I oktober i fjor meldte Ashley gjennom en pressemelding på Newcastles hjemmesider at klubben var ute for salg. I samme pressemelding uttalte han at et salg var i klubbens beste interesse.

Salget skulle gjøre at klubben ble i stand til å nå sine ambisjoner, og Ashley så på det som en vedvarende investering og dedikasjon til klubben. Han håpte på å få salget i boks innen jul i fjor.

Amanda Staveley var lenge linket som en potensiell kjøper for klubben og la inn et bud Ashley anså som for lavt. Flere trodde likevel lenge at salget skulle gå i boks og at Staveley ville bli den nye eieren.

Det gikk så langt at flere medier i desember i fjor meldte at Ashley og Staveley hadde kommet til enighet og at prosessen skulle avsluttes. Salget ble derimot ikke noe av på det tidspunktet, og i januar meldte The Chronicle at samtalene mellom partene tilsynelatende var avsluttet.

Dermed står Mike Ashley fortsatt som eier for den engelske klubben.

Ettertraktet manager

Det spekuleres på om dette er slutten på Newcastle-karrièren for Benitez. I så fall skulle man ikke tro at Benitez vil være arbeidsledig veldig lenge. Tirsdag meldte The Cronichle at Benitez var ønsket til å lede Spania under VM, som resultat av at Julen Lopetegui måtte gå av etter å ha akseptert jobben som trener for Real Madrid.

Både Benitez og Newcastle skal ha vært positive, og det var et korttidsengasjement kun under VM som var aktuelt. Grunnen til at det ikke gikk i orden skal ha vært at avtalen var for komplisert å forhandle i tide.

Benitez og Newcastle vant for øvrig første kamp i sesongoppkjøringen 2-0 over St. Patrick’s Athletic FC.