SKIFTER KLUBB: Mikkel «Mix» Diskerud.
SKIFTER KLUBB: Mikkel «Mix» Diskerud. Foto: Instagram

Klar for ny klubb

Mikkel «Mix» Diskerud forlater IFK Göteborg. Han lånes ut fra Manchester City til sørkoreanske Ulsan Hyundai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter den den sørkoreanske klubben på sine nettsider.

På Ulsan Hyundais hjemmesider opplyser de at de har signert en ettårig låneavtale med Mix fra den engelske Premier League-mesteren Manchester City.

Sørkoreanerne presenterer Diskerud med en Youtube-video som inkluderer noen av norsk-amerikanerens høydepunkter fra karrieren så langt. I videoen, som varer i nesten fire minutter, snakker 27-åringen tidvis koreansk.

– Det er en helt annen kultur. Jeg elsker å møte nye mennesker og oppleve ting, så dette er noe jeg definitivt ser frem til. Ikke bare å spille fotball, men også se landet og møte nye mennesker her, sier Diskerud – på engelsk – i videoen.

Midtbanespilleren må også svare på hvorfor han bruker navnet «Mix». I videoen sier han at det er enklere, fordi hans fulle navn er Mikkel Morgenstar Pålssøn Diskerud.

– Da jeg var liten kalte mamma meg alltid en mixmaster, fordi jeg løp så mye rundt på kjøkkenet. Så har det å gjøre med at jeg har mixed statsborgerskap, og så lenge jeg kan huske har både lærerne mine og besteforeldrene mine kalt meg «Mix». Så jeg har hatt det navnet på ryggen siden jeg begynte å spille fotball, sier den tidligere eliteserieprofilen.

I vinter skrev «Mix» under på en kontrakt som strekker seg til 2022 med Manchester City, etter å ha kommet fra søsterklubben New York City.