Britain's Chris Froome, left, and Britain's Geraint Thomas, right, climb during the tenth stage of the Tour de France cycling race over 158.8 kilometers (98.7 miles) with start in Annecy and finish in Le Grand-Bornand, France, Tuesday, July 17, 2018. (AP Photo/Peter Dejong)
Britain's Chris Froome, left, and Britain's Geraint Thomas, right, climb during the tenth stage of the Tour de France cycling race over 158.8 kilometers (98.7 miles) with start in Annecy and finish in Le Grand-Bornand, France, Tuesday, July 17, 2018. (AP Photo/Peter Dejong) Foto: Peter Dejong

Etappen er brutalt hard

Mads Kaggestad gir deg sine manager-tips foran den ellevte Tour-etappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mye kan skje i sykkel. Punkteringer, velt og overraskende utvikling kan være frustrerende og gi kjedelige utslag på ditt managerlag. Men overraskelser kan også være en mulighet, så det gjelder å vise stayerevne og holde ut gjennom alle de 21 etappene. Fordi du ikke har ubegrenset med penger og bytter er det ikke lett å velge lag. Målet er derfor å finne ryttere som scorer poeng gjennom alle de tre ukene for å spare bytter til ryttere som skuffer, velter eller bryter. Det er mye poeng å hente siste halvdel av rittet.

På etappe elleve venter nummer to av tre alpetapper. Etappen er brutalt hard og er med sine fire fjell en viktig etappe for sammenlagtrytterne. Resultatene på etappen til Le Grand Bornand gir en god indikasjon på hvem som kan prestere på den harde etappen med mål på toppen av 1- kategori fjellet La Rosiere.

Selv om det er en liten sjanse for at tidlige utbrytere kan holde helt inn tror jeg at vinneren av morgendagens etappe blir en av de sterkeste sammenlagtrytterne. Mine favoritter er derfor Chris Froome, Geraint Thomas, Romain Bardet, Vincenzo Nibali, Adam Yates, Tom Demoulin, Nairo Quintana, Jacob Fuglsang, Steven Kruijswijk og Daniel Martin. Jeg setter igjen en knapp på Julian Alaphilippe som opplagt er i kjempeform og vil være på jakt etter nye bakkepoeng for å sikre bakketrøya. Quickstep- rytteren vil få en fri rolle da det ser ut som at Bob Jungels, kapteinen i laget sliter.

Mitt tourmanagerlag består av følgende ryttere:

Spurtere:
Peter Sagen blir på mitt lag fra start så lenge han ikke viser svakhetstegn som gjør det logisk å bytte han ut. Greg Van Avermaet klarer seg bra i fjellene sammenlignet med andre spurtere.

Kapteiner:
Chris Froome. En overlegen seiersrekke sammenlignet med konkurrentene, og har det beste laget.

Ut med Jungels og inn med Steven Kruijswijk. Nederlenderen med topp- ti plasseringer sammenlagt fra Italia og Spania rundt har for vane å bli bedre i løpet av et tre- ukers ritt. Han ser bra ut og er noen minutter bak som gjør at han kan få stikke av gårde på slutten av etappene.

Klatrere:
Geraint Thomas har klart seg bra så langt og er i posisjon til å ta den gule trøyen.

Arthur Vichot har vist bra form med tiende plass sammenlagt i årets Sveits rundt. Er en god avslutter som kan hevde seg på enkeltetapper.

Ungdomsryttere:
Søren Kragh Andersen i Team Sunweb. En meget solid rytter med gode allround muligheter som kan vise seg frem med flotte plasseringen på enkeltetapper.

Pierre Latour som har vist solid form og ser offensiv ut.

Hjelperyttere:
Julian Alaphilippe har sterkt vinnerinstinkt og meget solid i tunge kuperte avslutninger.

Omar Fraile har vist bra form så langt i sesongen, er god til å klatre, og liker å gå i lange brudd på harde fjelletapper.

Timothy Dupont fra Wanty- Groupe Gobert. Det litt mindre belgiske laget sanker inn fine plasseringer og Dupont virker å være i bra form i tillegg til at han er en billig rytter å ha på laget.

Temporytter:
Thomas De Gent er klar til å gå i brudd for å samle bakkepoeng, og kan fort ende opp med å gå helt inn som etappevinner.

Sportsdirektør:
​Bahrain- Merida har et knallsterkt lag i fjellene med Vincenzo Nibali spissen. I tillegg har Sonny Colbrelli vist solide takter og kjempet om seier på lettere etapper.