VEKKER OPPSIKT: Mara Martin ammet sin fem måneder gamle datter på catwalken for Sports Illustrated i helgen.
VEKKER OPPSIKT: Mara Martin ammet sin fem måneder gamle datter på catwalken for Sports Illustrated i helgen. Foto: Action Press/Stella Pictures

Modell vekket oppsikt da hun ammet på catwalken

Kommentarfeltene koker på sosiale medier etter at Mara Martin ammet sin fem måneder gamle datter på Sports Illustrateds motevisning i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På moteshowet til Sports Illustrated i Miami søndag, vekket modell Mara Martin oppsikt da hun kom ut på catwalken.

Med seg hadde hun nemlig sin fem måneder gamle datter, som hun ammet.

Ikledd en gullfarget bikini, bar hun datteren, som hadde på seg øreklokker og en grønn, glitrende bikini for anledningen.

Redaktør for Sports Illustrated Swimsuit Issue, MJ Day, forteller at det ikke var planlagt at Martin skulle amme på catwalken, det skriver Sports Illustrated.

– Da jeg snakket med jentene før visningen startet, så jeg at Maras baby sov og diet fredfullt. Jeg spurte Mara om hun ville fortsette å amme mens hun gikk, forteller hun, og legger til:

– Jeg ammet to babyer selv, og mener det er noe av det største kvinnekroppen kan gjøre. Det var den letteste avgjørelsen jeg har måttet ta på flere måneder.

Positive tilbakemeldinger

Etter visningen har kommentarfeltene både på Martins private Instagram-profil, og Sports Illustrateds profil, flommet over av tilbakemeldinger. Mange hyller Martin og arrangøren for valget.

– Vakkert! Kvinner er fantastiske, skriver en bruker.

– Bra jobba! Det krever mot å stå for rettighetene dine, selv om dette er den mest naturlige ting å gjøre for en ammende mor, skriver en annen.

En annen Instagram-bruker kommenterer rett og slett «Ja!! Dette er fantastisk!»

– Bra jobba, jeg er veldig stolt av deg, du er et forbilde for alle mødre, skriver en annen.

Mange reagerer

Ikke alle tilbakemeldingene er like positive. I kommentarfeltet er det også mange som reagerer kraftig på ammingen.

– Hvis hovedfunksjonen til bryster er å amme, hvorfor er de for det første seksualisert, for det andre på en catwalk og for det tredje posert for selfies mens man ammer??? Jeg synes ikke det er naturlig å amme en baby mens man går på en catwalk. Det er helt absurd, for å være ærlig, skriver en Instagram-bruker.

Flere mener at stuntet kun handler om oppmerksomhet og publisitet.

– En måte å tjene mer penger og bli kjent, tenker jeg. Stakkarslig publisitetsstunt, kommenterer en bruker på Martins Instagram-profil.

– Hva tenkte du på? Jeg er sikker på at folk går på motevisninger for å se på moten, og du dekker det meste av den med babyen din... Hva var poenget hvis drømmen var å gå på catwalken? spør en annen.

– Ydmykende og uvirkelig

Mandag postet Martin et bilde på Instagram, hvor hun skriver om alle tilbakemeldingene hun har fått etter motevisningen.

– Jeg kan ikke tro at jeg våkner til overskrifter om meg og datteren min, for å ha gjort noe jeg gjør hver dag, skriver hun.

Martin skriver at hun er overveldet over responsen.

– Det er virkelig så smigrende og uvirkelig, for å si det mildt, skriver hun, samtidig som hun bemerker at en mor som ammer barnet sitt egentlig ikke burde vekke oppsikt:

– For å være ærlig er den egentlige grunnen til at jeg ikke kan tro at det er blitt overskrifter, at det ikke burde være en overskrift!