UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere undersøker åstedet inne på Coop-butikken der en 18 år gammel ansatt ble knivstukket. Foto: Kurt Ivar Amundsen / TV 2
UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere undersøker åstedet inne på Coop-butikken der en 18 år gammel ansatt ble knivstukket. Foto: Kurt Ivar Amundsen / TV 2

kilder til tv 2:

Politiet sitter på bilder av drapshandlingen

VADSØ/OSLO (TV 2): Politiet mener de har gode bevis for at det er den siktede 17-åringen som står bak drapet. Dette sitter de på bilder av, opplyser kilder til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge fengslingskjennelsen fra Indre Finnmark tingrett sitter politiet på svært viktig bevismateriell etter det grufulle drapet på Coop-butikken i Vadsø.

18 år gamle Håvard Pedersen ble drept mens han var på jobb.

Den 17 år gamle gutten som er pågrepet for drapet, ble mandag kveld varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

17-åringen er opprinnelig fra Afghanistan, men hadde midlertidig opphold i Norge.

Han kom til Norge som mindreårig asylsøker i 2015.

Bilder av drapet

Retten mener siktede med skjellig grunn kan mistenkes for drapet.

– Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på anmeldelsen og illustrasjonsmappe fra kameraopptak på åstedet, heter det i kjennelsen.

Ifølge kilder TV 2 har snakket med skal politiet sitte på bilder fra overvåkningskamera som godt beskriver drapet inne i butikken.

På bakgrunn av opplysningene i fengslingskjennelsen har TV 2 spurt politiet konkret om de har video som viser drapet.

– Vi vil ikke være konkret på det spørsmålet, sier kommunikasjonsrådgiver Silja Arvola i Finnmark politidistrikt.

Avhørt

I løpet av mandag og tirsdag har politiet avhørt flere vitner, som var tilstede i butikken da drapet skjedde, eller som har hatt kontakt med den siktede forut og etter hendelsen.​

Den siktede ble avhørt av politiet første gang mandag.

– Vi har gjennomført et avhør på fire timer. Siktede forklarte seg greit, men han erkjenner ikke forholdene. Han kom med mye informasjon og svarte på de fleste spørsmål politiet stilte ham, og vi har god kontroll på hva det er som har skjedd inne på butikken, sier etterforskningsleder Steffen Andreassen i Finnmark politidistrikt til TV 2.

I en pressemelding opplyser Andreassen tirsdag ettermiddag, at man ikke har kommet nærmere motiv for drapet, og at man fortsatt ikke har funnet noen relasjon mellom den siktede 17-åringen og Pedersen.

I etterkant av avhøret kunne 17-åringens forsvarer Vidar Zahl Arntzen, opplyse overfor TV 2 at klienten hans ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Politiet har også anmodet tingretten om en rettspsykiatrisk vurdering av den siktede.​

Drapsvåpenet er fortsatt ikke funnet, og det vil gjøres ytterligere søk ved angitte steder, opplyser politiet i pressemeldingen.