TOK INNERSVINGEN: Van Vleuten tok seier på dagens La Course bokstavelig talt på de siste meterne. Foto: AP Photo/Christophe Ena
TOK INNERSVINGEN: Van Vleuten tok seier på dagens La Course bokstavelig talt på de siste meterne. Foto: AP Photo/Christophe Ena

Van Vleuten tok seieren på de siste meterne av La Course

Annemiek van Vleuten var den sterkeste på i årets knallharde utgave av La Course.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Sumo

For femte gang ble kvinnerittet La Course by Le Tour de France arrangert i dag, og det en brutal affære.

Tidligere, med unntak av i fjor, har rittet blitt kjørt som et gateritt på Champs-Élysées, like før herrene avslutter sin Tour.

I år derimot, var det hele flyttet til Alpene. Og der måtte rytterne bryne seg på blant annet Col del Romme og Col de la Colombiere, før de gikk i mål i Le Grand-Bornand.

Og sterkest av de alle var Annemiek van Vleuten.

– Det var litt av et ritt, det var helt utrolig. Å ta seieren på de aller siste meterne, når jeg trodde jeg skulle bli nummer to, sa van Vleuten etter målgang.

Men det var på hengende håret. For Anna van der Breggen ledet til det gjentsod 20 meter av La Course, men stivnet totalt.

– Det er helt vilt, det er helt vilt, utbrøt TV 2s sykkelekspert Miriam Bjørnsrud.

Mads Kaggestad fulgte opp:

– Det er det mest utrolig jeg har sett noen gang.

På plassene bak fulgte Anna van der Breggen og Ashleigh Moolman-Pasio.

Danske gikk solo
Inn til Col del Romme hadde et brudd på fire ryttere nærmere to minutter ned til hovedfeltet.

Men på den første av de to avsluttende stigningene, begynte det å røre på seg i feltet bak.

Først ut var den danske jenta Cecilie Utrup Ludwig. Med fem kilometer igjen av Col del Romme satte hun fart og støtet seg fra hovedfeltet.

Dansken ble nummer seks i årets utgave av Giro Rosa, kvinnenes utgave av Giro d`Italia og med den meritten tatt i betraktning, fikk hun gå overraskende lett fra de andre.

Vannvittig kjør
Men kanskje var det hele en kald beregning. For i det rytterne gikk inn den avsluttende stigningen opp til Col de la Colombiere tok det virkelig fyr.

Annemiek van Vleuten, kanskje den aller største stjernen innen kvinnesykling, klinte til opp Colombiere.

Med seg fikk hun blant andre Anna van der Breggen for Boels Dolmans Cyclingteam, og sammen tok de opp jakten på den danske jenta i tet.

Og med 1,2 kilometer igjen til toppen hentet de tapre Ludwig, og da så van der Breggen sitt snitt og støtet fra de andre.

– Det er ikke en ansiktsuttrykk å få fra van der Breggen, sa TV 2s sykkelekspert Miriam Bjørnsrud, om nederlenderen som viste rå styrke opp Colombier.