BLIR MOLDE-SPILLER: Erling Knudtzon forlater Lillestrøm
BLIR MOLDE-SPILLER: Erling Knudtzon forlater Lillestrøm Foto: Hagen, Fredrik

Erling Knudtzon blir Molde-spiller

Molde har sikret seg den hurtige angrepsspilleren Erling Knudtzon (29) fra Lillestrøm fra neste sesong.

Det bekrefter Molde på sine hjemmesider.

Knudtzon har undertegnet en treårskontrakt med sin nye klubb.

– Vi er veldig glade for at vi endelig skal få se Erling i blått og hvitt. Han er i en alder nå hvor han viser rutine og lederskap i tillegg til sitt store talent, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær i en pressemelding.

Knudtzon har spilt i Lillestrøm siden overgangen fra Lyn i 2010 og fortsetter hos gultrøyene ut året, før han slutter seg til Molde.

– De fleste i Norge kjenner Erlings styrker som spiller. Han er ekstremt hurtig, gjør gode bevegelser og både scorer og legger opp til mål, i tillegg til at han er dønn profesjonell, sier Solskjær.

Planlegger Håland-salg
TV 2s fotballekspert Jepser Mathisen tror Molde har en plan med overgangen.

– De planlegger nok å selge Erling Braut Håland. Jeg blir overrasket om de ikke gjør det. Da trenger de alternativer offensivt. Knudtzon kan spille både kant og spiss, sier Mathisen.

– Hvis Knudtzon kommer gratis, så er dette en fin signering for Molde. Han er en spiller med rutine, er veldig profesjonell og en fin fyr å ha i troppen. Men jeg tror ikke han går inn og forsterker Molde-laget veldig, fortsetter Mathisen.

Knudtzon har så langt spilt 243 obligatoriske kamper for Lillestrøm og scoret 45 mål. Lillestrøm sliter i bunnen av Eliteserien, og står i fare for å rykke ned etter en svak vårsesong.

– Det er selvsagt kjipt å miste en av sine beste spillere. Men for Lillestrøm handler alt om å berge plassen. Knudtzon har hjertet sitt i Lillestrøm, og jeg tror han er motivert for å bidra til at de holder seg, sier Mathisen.