NYTT PRØVESPILL: Usain Bolt prøvespilte for Strømsgodset tidligere i sommer, nå skal han prøve seg i Australia.
NYTT PRØVESPILL: Usain Bolt prøvespilte for Strømsgodset tidligere i sommer, nå skal han prøve seg i Australia. Foto: Ruud, Vidar/Scanpix

Usain Bolt skal prøvespille for australsk klubb

Den pensjonerte sprinteren Usain Bolt skal spille med Central Coast Mariners i australsk A-league i seks uker for å se om han har en framtid på fotballbanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

The Guardian siterer blant annet Sydney-avisa Daily Telegraph på at mannen med åtte olympiske gullmedaljer i august skal begynne prøveperioden hos Central Coast Mariners. Om han holder mål, ligger det kontrakt sesongen ut på bordet.

Bolt trakk seg tilbake fra sprinteliten i fjor og har siden det prøvespilt hos både Strømsgodset og tyske Borussia Dortmund.

Bunnlag
Australske Mariners havnet på bunn av tabellen forrige sesong og bedyrer at de tar Bolts ambisjoner om å bli fotballspiller seriøst. Det skal også være flere andre klubber som er interessert.

– I tillegg til at han selvsagt er ekstremt rask, går tilbakemeldingene vi har fått fra Tyskland og Norge på at han lærer ting svært lett og viser dramatisk forbedring etter hver treningsøkt, sier daglig leder i Mariner Shaun Mielekamp til Telegraph.

– Dette er en ekte fotballmulighet, ikke et stunt eller en gimmick. Vi ønsker å finne ut om Usain kan spille, understreker han.

De første reaksjonene på sosiale medier var blandede, med kommentarer som at dette er bortkastede penger og hyppig bruk av begreper som «latterlig» og «katastrofe».

(©NTB)