KNIVSTUKKET: 18-åringen ble knivstukket på jobb her lørdag kveld.
KNIVSTUKKET: 18-åringen ble knivstukket på jobb her lørdag kveld. Foto: Finn Erik Robstad / TV 2

Vadsø-siktet fengslet i to uker

Den drapssiktede 17-åringen i Vadsø er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud, opplyser politiet i Finnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var opprinnelig berammet fengslingsmøte i drapssaken i Vadsø tirsdag klokka 9.30, men på grunn av den siktedes lave alder ble fengslingen gjennomført ved kontorforretning mandag kveld.

Den siktede samtykket ovenfor Indre Finnmark tingrett til fengslingen.

Det var ved like før klokken 22 lørdag kveld at politiet fikk melding om en knivstikking på Coop extra-butikken i Vadsø.

Det var 18 år gamle Håvard Pedersen som ble knivstukket.

Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet, men livet sto ikke til å redde. Pedersen var på jobb da han ble drept.

Forsøkte rømme

En ung mann ble av vitner observert løpende fra stedet like etter. Det ble satt i gang en intens politijakt, og fire timer etter ble han pågrepet idet han forsøkte komme seg unna ved å hoppe fra en lav bru og ned i vannet.

Den pågrepne er 17 år gammel, og han har midlertidig opphold i landet. Han kom til Norge som mindreårig asylsøker i 2015 og er opprinnelig fra Afghanistan.

17-åringen har tidligere vært i kontakt med politiet et par ganger, da i forbindelse med det politiet omtaler som mindre alvorlige forhold. Han skal ha fulgt etter personer ved minst to anledninger.

Avhørt

Den siktede ble avhørt av politiet første gang mandag.

– Vi har gjennomført et avhør på fire timer. Siktede forklarte seg greit, men han erkjenner ikke forholdene. Han kom med mye informasjon og svarte på de fleste spørsmål politiet stilte ham, og vi har god kontroll på hva det er som har skjedd inne på butikken, sier etterforskningsleder Steffen Andreassen i Finnmark politidistrikt til TV 2.

I etterkant av avhøret kunne hans forsvarer Vidar Zahl Arntzen opplyse ovenfor TV 2 at klienten hans ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.