SLUTTER: Erlend Hjelvik var med å starte Kvelertak i 2007. Nå gir han seg i bandet.
SLUTTER: Erlend Hjelvik var med å starte Kvelertak i 2007. Nå gir han seg i bandet. Foto: Paul Bergen

Erlend Hjelvik gir seg i Kvelertak

Vokalist i Kvelertak, Erlend Hjelvik, opplyser mandag at han slutter i bandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Hei, Erlend her. Det er ingen enkel måte å si dette.»

Slik starter Facebook-innlegget hvor Kvelertak-vokalist Erlend Hjelvik, opplyser at han slutter i bandet.

Hjelvik var med å starte bandet i 2007.

I innlegget skriver Hjelvik at behovene og motivasjonen til bandmedlemmene har endret seg underveis, og dermed ledet dem i forskjellige retninger.

– Opplevelsen med å bygge et suksessrikt band har vært gøy og givende, men det har også vært like mye intenst og utfordrende, skriver han.

Melket kyr

Vokalisten beklager også at han, av årsaker som han skriver er ute av hans kontroll, ikke har mulighet til å være med på Kvelertaks siste fire konserter i Norge i sommer.

– Jeg er genuint takknemlig for alt vi har opplevd sammen og ønsker bandet alt godt og suksess i fremtiden, skriver han til slutt.

Kvelertak-vokalisten har tidligere fortalt TV 2 at han oppdaget at han kunne synge i tenårene.

– Jeg jobbet som avløser og melket kyr da jeg var i starten av tenårene. Jeg begynte å høre på metal, og da fikk jeg lyst til å begynne å synge selv. Det var en god plass å øve, med lite folk og mye rauting, fortalte Hjelvik på «God Morgen Norge» i 2016.

Tok av i 2009

På «God Morgen Norge» fortalte Hjelvik også at det ikke var ambisjoner om å gjøre det stort, som lå bak da bandet ble startet.

– Vi startet bandet for å ha det kult, sa han.

– Jeg og gitaristen Bjarte satt i kjelleren i kollektivet vårt og hørte på kul musikk og tenkte at vi skulle starte band. Vi fikk med oss de andre, som var felles bekjente. Så brukte vi mange år på å være et dårlig band, lage låter og prøve å få til noen konserter, la han til.

Allikevel har bandet gjort det bra, både i Norge og utlandet. Kvelertak fikk sitt gjennombrudd i 2009, da de spilte på by:Larm og Roskildefestivalen. Siden den gang har de gitt ut flere album, vunnet Spellemannsprisen og varmet opp for Metallica.