BRØDREDUELL: Brødrene Ingebrigtsen var i godt humør før Bislet Games tidligere i sesongen. I EM kan de tre møtes på 5000 meter.
BRØDREDUELL: Brødrene Ingebrigtsen var i godt humør før Bislet Games tidligere i sesongen. I EM kan de tre møtes på 5000 meter. Foto: Meek, Tore

Ingebrigtsen håper EM blir et steg ned nivåmessig

Friidrettstalentet Jakob Ingebrigtsen (17) vurderer å stille til start på både 1500 og 5000 meter i EM. Han tror løpene kan bli mindre krevende enn i U20-VM.

Sandnes-løperen kunne stolt reise hjem fra U20-mesterskapet i finske Tammerfors med medalje fra begge de nevnte distansene. Valøren (sølv) var gjevere på 1500-meteren, men han imponerte nok flest med bronsen på 5000 meter i svært tøff konkurranse fra østafrikanske løpere.

Ingebrigtsen sier selv at han ikke har all verdens erfaring fra den lange distansen, men leker nå altså med tanken på å løpe 5000 i EM i Berlin, et løp som går dagen etter finalen på 1500 meter i samme mesterskap.

– Jeg håper og tror at EM vil være ett nivå under dette. At det skal gå litt roligere, sier Ingebrigtsen til NTB og påpeker at Selemon Barega, den etiopiske 18-åringen han henviste til 4.-plass i lørdagens kanonløp, har kjempet om seier i alle 5000-meterne han har stilt opp på i år.

Brødrekamp i EM?
Han trodde det ikke skulle være mulig for ham å ta medalje på distansen i junior-VM, men klarte det. Hva så med sjansen for medalje i et EM på seniornivå allerede som 17-åring?

– He-he, det finnes mange gode løpere der, ikke minst Henrik og Filip (brødrene). Jeg tror nok de vil ha et ord med i laget, sier han forsiktig.

– Jeg kan si at jeg gleder meg enormt til både 1500 og 5000 meter i EM, fortsetter Ingebrigtsen.

Læring
Den yngste av løperbrødrene fra Sandnes har tidligere i år antydet at senior-EM er viktigere for ham enn junior-VM allerede denne sesongen. Om resultatene ikke skulle bli topp, kan han uansett dra mye nytte av et mesterskap på seniornivå.

– Det er helt ekstremt mye å hente når det kommer til lærdom i seniormesterskap. Det finnes ikke noen bedre måte å lære på. Det er der jeg skal konkurrere i mange år framover, sier gutten som VM-debuterte i fjor da han ble slått ut i kvalifiseringen på 3000 meter hinder i London.

Før han tar en avgjørelse på hvilke distanser han løper i EM, kan han nyte medaljene han plukket med seg fra U20-VM i forrige uke.

– Ja, det er deilig å få noe tilbake for alt arbeidet jeg har gjort. Det smaker godt og er helt klart motiverende for å fortsette jobben, sier han til NTB.

(©NTB)