Fransk feiring tar av: Mendy og Pogba «dab-er» med den franske presidenten

Frankrike sikret VM-trofeet etter 4-2 mot Kroatia i finalen. Spillerne er godt igang med festen, som dokumenteres i sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se kampsammendrag øverst

Når du akkurat har blitt verdensmester i fotball, er det lov å la følelsene ta overhånd.

De franske stjernene slo Kroatia i en meget underholdende VM-finale og kunne slippe jubelen løs etter 4-2 seieren.

Dynket i champagne
​Etter kampen tok det av blant franske spillere, fans og trenere.

– Frankrike kommer til å være på toppen av verden de neste fire årene, det er det som må huskes, sa Frankrike-treneren etter kampen.

Treneren ble dynket i champagne av spillerne sine etter triumfen. Spillerne fulgte ham inn i pressekonferanserommet, hoppet på bordene, sang, danset og sprutet champagne.

– De er unge og litt gale, sa Deschamps, som tok det med godt humør, ifølge NTB.

– Vi gjorde noe utrolig, vi skapte historie, og nå skal vi nyte det. Vi skal se familiene våres og så skal vi feste. I morgen i Frankrike blir det det samme, vi skal feste med det franske folket, sa Frankrikes superstjerne Antoine Griezmann.

Og feiringen er allerede godt i gang. Flere av de nybakte verdensmestrene dokumenterer jubelscenene i sosiale medier.

Dab med presidenten
Manchester Citys Benjamin Mendy er kjent for å være en aktiv type i sosiale medier, og han lot selvsagt ikke anledningen gå fra seg denne gangen heller.

Etter kampen la Frankrike-backen ut en video der han «dab-er» sammen med lagkamerat Paul Pogba og den franske presidenten, Emmanuel Macron, i den franske garderoben.

Mendy var andrevalg på den franske venstrebacken, og spilte kun én kamp i mesterskapet. Det la likevel ikke noe demper på jubelen for Mendy.

Putin med på festen
Olivier Giroud fortalte om kaotiske tilstander i den franske garderoben da VM-tittelen skulle feires.

– Det er full fest der inne. President Emmanuel Macron er der, Vladimir Putin er der, og Kroatias president kom også inn for å gratulere. Jeg vil tilbake til lagkameratene mine, men de sendte meg ut for å intervjues, sa han til TF1, ifølge NTB.​

«My love»
En som såvidt er gammel nok til å delta på festen, er Kylian Mbappé. 19-åringen ble den første tenåringen siden Pelé til å score i en VM-finale, og ble kåret til mesterskapets beste, unge spiller.

Mbappé la like etter kampen ut et bilde av seg selv med VM-pokalen, med teksten «My love».

Også flere franske stjerner var raskt ute med å posere med den gylne VM-pokalen etter kampen.