Sammenlagtkanon ute av Tour de France

Ulykkesfuglen Richie Porte veltet ut av Tour de France på etappe ni for andre år på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ventet at dagens brosteinsetappe skulle gi store utslag på sammenlagtslistene, men allerede etter åtte kilometer smalt en av de største sammenlagtfavorittene i bakken.

Se massevelten øverst

BMC-rytteren Richie Porte var involvert i en velt med en rekke andre ryttere og folk fra publikum. 33-åringen ble nesten umiddelbart erklært ute av Touren med det som kunne se ut kragebeinbrudd.

– Det er supertrist. Han var veldig godt forberedt. Han har kjørt helt perfekt fram til nå. Det er vanvittig trist, Ikke bare for ham, men for hele laget, sier TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd.

Ulykkesfugl
TV 2s kommentatorer fikk vondt av Porte da han – nok en gang – måtte bryte Tour de France. Samtidig understreker de at australieren har sine svakheter i sykkelfeltet.

– Trenden er litt slik at han blir et aspeløv i feltet i posisjonskampen. Før denne etappen snakket vi om at Porte kom til å klare brosteinspartiene, men i posisjonskampen er han mer eller mindre håpløs, sa Christian Paasche.

– Det kan ha noe med å gjøre at han begynte å konkurrere på landevei først som 21-åring. Fra han var 18 år hadde han drevet med thriatlon. Det er noe med å vokse opp i posisjonskampen, fulgter Johan Kaggestad opp.

– Det måtte skje
​Porte har i en årrekke blitt beskrevet som en ulykkesfugl. I fjor måtte han bryte Tour de France etter fall på den 9. etappen. Australieren har tidligere blitt hindret av sykdom og andre småuhell i jakten på sammenlagtseieren i Touren.

– Jeg sa det tidligere i Toruen at det bare er snakk om tid før han er involvert i uhell. Det er også de samme rytterne som er uheldig. De sitter med høye skuldre og er mer nervøs i kjøringen, sa Hushovd.

Porte lå godt plassert i sammendraget på en 10.plass, og hadde kontakt med teten før rytterne beveger seg inn i fjellene på tirsdag.

– Jeg lider med ham, han er en usedvanlig sympatisk rytter. Han er god nok til å henge med helt i toppen, sa Kaggestad.

Movistar-rytteren José Joaquin Rojas var involvert i samme velt, og måtte også bryte Touren.