Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det som er spennende er onsdagen. Jeg krysser fingrene for mest mulig regn, sier vakthavende meteorolog Roar Teigen ved Storm.

På onsdag er det meldt nedbør i Sør-Norge. Det er usikkert hvor mye, men forhåpentligvis kommer minst 10 til 15 millimeter regn.

– Det kan komme opptil 20 til 30 millimeter regn enkelte steder i de indre områdene av Sør-Norge, men det er usikkert, sier Teigen.

Ifølge meteorologen trengs det minst 30 millimeter regn for å bløte jorda tilstrekkelig. Det eventuelle regnet vil derimot være svært lokalt, og det kan bli store variasjoner i hvor mye regn det vil være ulike steder.

Fortsatt skogbrannfare

Sett bort fra regnet på onsdag, vil det strålende været fortsette fra Nordland og sørover i starten av neste uke.

– På mandag får Troms og Finnmark skyer og lave temperaturer, men ellers vil det bli solrikt og varmt i resten av Norge, sier Teigen.

Det vil bli flere steder med veldig høye temperaturer, og på mange steder vil gradestokken krype opp mot 30 varmegrader.

På tirsdag skjer den store forandringen i Troms og Finnmark.

– Det er stor sannsynlighet for over 25 grader fra Tromsø og nordover. Det blir litt mer skyer i Sør-Norge på tirsdag. Det skaper en fare for både torden og flere skogbranner, sier meteorologen.

– Grip muligheten i nord

I Nord-Norge og Finnmark fortsetter det gode været fra onsdag og utover neste uke.. I de indre strøkene vil det bli temperaturer opp mot 30 grader.

– Det blir derimot en del kjøligere i områdene ved kysten. Havet fungerer som et kjøleskap på sommeren, sier Teigen.

Til helgen vil været gå tilbake til slik det har vært de siste ukene. I Nord-Norge blir det antakeligvis grått og fallende temperaturer, mens det tørre været fortsetter i resten av landet.

– Nå burde de gripe muligheten i nord, avslutter Teigen.