Kroatias ulempe: – Det kan absolutt bli avgjørende

Kroatene har langt flere minutter i beina enn franskmennene. Frankrike-kaptein Hugo Lloris er imponert over det finalemotstanderen har vist.

​Se hvordan Kroatia tok seg til finalen i vinduet øverst!

– Kroatia har vist en mental styrke som er ganske utrolig, sier den franske stjernekeeperen til pressen foran VM-finalen, ifølge Daily Mail.

Lloris sikter til kroatenes tøffe reise til finalen.

Der Frankrike har vunnet samtlige kamper i sluttspillet etter 90 minutter, har Kroatia spilt ekstraomganger i samtlige kamper.

Attpåtil har franskmennene én hviledag til gode på finalemotstanderen.

– Det laget har noe spesielt med seg, advarer Lloris, og fortsetter:

– De har vist en utrolig kollektiv styrke. Vi har enorm respekt for dem. Vi er nødt til å være på vårt beste og levere en perfekt kamp om vi skal vinne.

– Stoler på spillerne mine

Uten å regne med tilleggstid og straffesparkkonkurranser, betyr ekstraomgangene at Kroatia har spilt 90 minutter mer fotball enn Frankrike dette mesterskapet.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror «den ekstra kampen» kroatene har i beina kan bli en avgjørende faktor.

– Dette er spillere som er vant til å spille flere kamper i uken, og har en fysikk som tilsier at de skal klare det. Men når de så sent i en turnering møter et mer uthvilt lag som Frankrike, kan det bli den store utfordringen for Kroatia. De har brukt mer krefter, og det kan absolutt bli avgjørende, spår Mathisen.

– Vi så tegn på i går på at de engelske spillerne var ferdige og slitne, selv om de hadde enda kortere tid fra forrige kamp enn hva Kroatia får, påpeker TV 2s fotballekspert.

– De kommer til å kaste inn håndkleet

I semifinalen mot England, var det en helt sluttkjørt Luka Modric som ble byttet ut i 119. minutt. Fire minutter tidligere klarte matchvinner Mario Mandzukic knapt nok å gå av banen for egen maskin.

Landslagssjef Zlatko Dalic stoler på at spillerne gir beskjed dersom de er for slitne til å gi alt i finalen.

– Vi har et så godt forhold til hverandre at spillerne kommer til å kaste inn håndkleet og si at de ikke er klar. De vet hva som står på spill i finalen, og hvor fantastisk det er å spille den. Men dersom de ikke er klar for å gi alt, kommer de til å si ifra. Det forventer jeg at de gjør. De er nødt til å ha den holdningen, mener Dalic, ifølge Daily Mail.

– Spent på hvordan Frankrike takler det

I ettermiddag jakter Frankrike sitt første VM-trofé siden 1998. For Kroatias del er situasjonen en helt annen – den lille nasjonen har allerede overgått deres beste VM noensinne, bronsen fra mesterskapet Frankrike sist vant.

– Nå skal kroatene spille sin første VM-finale. De kommer til å bli båret frem av en stolt nasjon. Du kommer langt på det, men jeg tror ikke Frankrike er noe mindre motivert. Det blir to lag som er like sultne, og en kamp som er den største gjennom spillernes karrière, slår Mathisen fast.

– Kroatia har et sultent lag, et solid kollektiv og kommer til å løpe sokkene av seg. Men Frankrike har mest bensin på tanken. Jeg blir overrasket om Kroatia er det beste laget denne kampen, følger han opp.

Når de franske stjernene entrer gressmatten på Luzjniki Stadion i Mosvka i ettermiddag, er det med det sure finaletapet for Portugal for to år siden i bakhodet. TV 2s fotballekspert er spent på hvordan franskmennene vil takle favorittstempelet.

– Da kapitulerte de. Det største presset er på dem – for Kroatia har mesterskapet vært et eventyr uansett. Frankrike er forventet å vinne, konstaterer Mathisen.