SAVNET: En mann i 20-årene er savnet etter en båtkollisjon i Telemark.
SAVNET: En mann i 20-årene er savnet etter en båtkollisjon i Telemark. Foto: Theo Aasland Valen

Mann savnet etter båtkollisjon

En mann i 20-årene er savnet etter at to båter kolliderte på Fyresvatnet i Telemark natt til søndag. Søket etter den savnede pågår både på vann og på land.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Søket pågår fremdeles med full styrke. Per nå er Sea King-helikopter, luftambulanse, båter og dykkere involvert i letingen. I tillegg drives det søk langs stranden, sier politiadvokat Vegard Rosenvinge Lauvdahl i Sørøst politidistrikt til NTB søndag morgen.

Han sier at søket vil pågå så lenge det er håp om å finne vedkommende. Røde Kors er også kalt inn for å bistå med søk.

Politiet meldte om ulykken på Twitter klokken 3.08. Da hadde politiet rekvirert en båt og søkte på sjøen.

– Det var en båt som sto stille. Så kom det en annen og kjørte inn i den. Det var to personer i den ene båten og fire i den andre. Mannen som er savnet, var i båten med fire, sier operasjonsleder Marianne Mørk.

Han skal ha vært sammen med familie. En person er fraktet til sykehus med en skade i en arm, opplyser operasjonslederen.

Politiadvokat Lauvdahl sier at de to involverte båtene er fritidsbåter.

– Det er for tidlig å si om båtførerne har vært ruspåvirket. Vi har begynt med innledende etterforskningsskritt og avhør av de involverte, så vi får dannet oss et bilde av hva som har skjedd, sier Lauvdahl.

Fyresvatn ligger i Fyresdal kommune i Telemark. Innsjøens største dybde er 369 meter, og den er dermed blant Norges dypeste innsjøer.