Gutt (17) siktet etter knivdrap i Vadsø

En ung mann ble knivstukket og drept på Coop Extra i Vadsø sentrum sent lørdag. Politiet har pågrepet en 17 år gammel gutt mistenkt for drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Finnmark politidistrikt i en pressemelding 02:15. Lørdag morgen klokken 08:15 kom politiet med en ny pressemelding.

– Det er ingen kjent relasjon mellom den avdøde og siktede og politiet har foreløpig ikke dannet seg noe bilde om hva som var foranledningen eller motiv for hendelsen. Det vil etterforskningen søke å avdekke, sier leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni P. Stock i en pressemelding søndag morgen.

Politiet ble varslet om knivstikkingen klokken 21.55, og både politi, ambulanse og brann rykket ut. 18-åringen ble konstatert død kort tid etter.

18-åringen var ansatt på Coop Extra, og var på jobb da han ble knivstukket.

Arrestert til sjøs

Etter drapet så vitner en mann med kniv som løp mot Vadsøya der han forsøkte å gjemme seg. Etter en nesten fire timer lang politijakt ble 17-åringen pågrepet av politiet.

Politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser, inkludert et helikopter, i søket etter gjerningspersonen.

Selve pågripelsen skjedde klokken 01.28. Da skal siktede ha hoppet i sjøen, men politiet fikk låne en båt. Selve pågripelsen skjedde på sjøen.

Til TV 2 forteller politiet at gutten er av utenlandsk opprinnelse.

Pågående avhør

Når det gjelder siktede er han ikke tidligere straffedømt, men politiet har hatt kontakt med gutten ved to tidligere anledninger i forbindelse med plagsom oppførsel den siste måneden.

– Saken etterforskes både taktisk og teknisk. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse og tatt avhør av vitner. Mannskaper fra Finnmark politidistrikt foretar etterforskningen og tar en kontinuerlig vurdering om en ser behov for bistand fra blant annet Kripos, opplyser Stock.

Den siktedes forsvarer er Vidar Zahl Arntzen, som forsøker å få til en samtale med sin klient.

– Akkurat nå tar vi avhør av de ansatte i dagligvarebutikken og eventuelle vitner som var tilstede, sa operasjonsleder Jan-Olav Schjølberg til TV 2 tidligere.

Han opplyste om at de allerede har avhørt flere vitner.

Storstilt leteaksjon

Rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune sier den drepte mannen var godt likt av lokalsamfunnet, som kommunen jobber med å ivareta.

– Dette har utløst reaksjoner blant ungdom i byen, og vi har opprettet et kriseteam og etablert et samlingssted på Scandic hotell hvor det er voksne personer og helsepersonell til stede for å ta seg av ungdommen, sier rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune.

Ordfører Hans-Jacob Bønå betegner drapet som «forferdelig og uvirkelig».

– Det er ikke til å forstå. Det er ingen tvil om at en så alvorlig sak kommer til å prege oss i lang tid. I Vadsø er et lite sted der alle kjenner alle.

Han opplyser at de pårørende er varslet, og også at de blir tatt hånd om.

På sosiale medier varslet flere utesteder i Vadsø at de holder stengt natt til søndag på grunn av hendelsen.