Mann ranet med machete på åpen gate

En mann i midten av tyveårene ble truet til å gi fra seg et gullsmykke. Raneren brukte en machete under ranet, med flere vitner i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 19.02 lørdag fikk politiet i Oslo flere henvendelser fra publikum om at en større gruppe var i slagsmål på Grønland i Oslo sentrum.

– Det var sett en lang kniv eller et sverd og vi sendte flere patruljer til stedet, forteller operasjonsleder Bente Otterstad i Oslo politidistrikt til TV 2.

Da politiet kom frem viste det seg at det dreide seg om et ran. Politiet tror de andre personene kan ha vært personer som forsøkte å gå mellom raneren og fornærmede.

– Vi kom i kontakt med fornærmede, en mann i midten av tyveåren. Han var fysisk uskadd, men var frastjålet et gullsmykke, sier Otterstad.

Beskrivelser fra fornærmede og vitner førte politiet til en rask pågripelse. Bare åtte minutter etter ranet pågrep politiet den mistenkte, og gullsmykket ble funnet i lomma hans.

Gjerningspersonen er norsk statsborger, mens den fornærmede er utenlandsk statsborger med midlertidig opphold.

Ifølge Otterstad er det ikke noe kjent relasjon mellom de to.

– Han som er pågrepet er godt kjent av politiet, og han blir siktet for grovt ran med bruk av kniv, sier operasjonslederen.

De siste årene har politiet i Oslo flere ganger rapportert om at macheter har blitt brukt i slagsmål i hovedstaden.

– Det er noe fryktelige saker. En sånn machete er enormt stor og har et stort skadepotensiale, og jeg skjønner godt at de som ringer inn snakker om sverd, sier Otterstad.

Den pågrepne ble lokalisert og pågrepet like i nærheten av åstedet.