SKREKKETAPPE: Rytterne skal bryne seg på en av de tøffeste etappene på dag ni av Tour de France.
SKREKKETAPPE: Rytterne skal bryne seg på en av de tøffeste etappene på dag ni av Tour de France. Foto: Junge, Heiko

Har gjort store endringer – frykter konsekvensene

Alexander Kristoff har gjort drastiske endringer før den mest fryktede etappen av årets Tour de France.

Se skrekketappen på TV 2 eller TV 2 Sumo nå.

– Jeg har en helt annen ramme. Geometrien er helt annerledes, rammen er mye myker. Jeg kjører faktisk på en av klatresyklene til laget. Styret er satt høyere og setet lengre bak, sier Alexander Kristoff til TV 2 før start.

Rytterne skal gjennom 156 kilometer fra Arras Citadelle til Roubaix på det som kategoriseres som årets mest brutale etappe.

Usikker før start
Totalt skal rytterne passere 21,7 kilometer med brostein, fordelt på 15 partier.

Kristoff er usikker på hvordan kroppen responderer på endringene.

– Det blir litt uvant for beina siden så mye er nytt. Det er et lite problem, med den sykkelen jeg kjører på til vanlig er for stiv til å sykle på brostein.

Norske vinnersjanser
Edvald Boasson Hagen har teipet innsiden av hendene før den humpete etappen. 31-åringen har så langt i Touren vært opptrekker for Mark Caverndish, men på dagens etappe er det ventet at spurt-veteranen ikke holder følge med teten, dermed kan rudsbygdingen kjøre for egne sjanser.

– Det blir viktig å ligge foran. Jeg har mine egne sjanser, og skal kjøre på for å henge med i front, sier Boasson Hagen til TV 2.

Både Boasson Hagen og Kristoff regnes blant outsiderne på den 9. etappen av årets ritt.

TV 2s sykkeleksperter tror skrekketappen kan gi utslag på sammenlagtlisten.

– Det må være vår tids mest omtalte Tour de France-etappe. Det har vært et ellevilt oppspinn i forkant, sier TV 2s kommentator Christian Paasche.

– De lette typene passer veldig dårlig på dette underlaget. Jeg tror mange av sammenlagtfavorittene kan tape tid i dag, legger Johan Kaggestad til.