Belgia snøt England for bronsen: – Uten tvil VMs beste kontringslag

Belgia ble rett og slett for sterke for England i bronsefinalen i VM.

Belgia – England 2-0:

En scoring etter nøyaktig tre minutter og 37 sekunder signert Thomas Meunier og en lekker fulltreffer av Eden Hazard ni minutter før slutt sørget for at Belgia slo England 2-0 i lørdagens bronsefinale i VM.

Begge scoringene til Belgia kom etter lynkjappe kontringer.

Se Belgias to lekre scoringer øverst!

Belgia sikret seg dermed nasjonens beste plassering i et fotball-VM noensinne.

– Alt handler om prestasjonene, og dette er Belgias beste plassering i et VM noensinne. Spillerne fortjente dette, og de har gjort hele nasjonen stolte. Vi hadde ti forskjellige målforskere i VM, noe som er blant det beste i VM-historien. Dette laget har slått rekorder allerede, sa en henrykt belgisk landslagssjef Roberto Martinez til ITV etter bronsebragden.

England-manager Gareth Southgate innrømmer at det beste laget vant.

– Belgia var et bedre lag enn oss. Vi hadde ikke mer å gi. Vi hadde én dag mindre enn dem til å hente oss inn og forberede oss. Det ble en for tøff test for oss, sa England-sjefen.

Norges tidligere landslagstrener, Egil Drillo Olsen, mener Belgia vant bronsefinalen fullt fortjent.

– Belgia kan allerede nå utpekes til VMs beste kontringslag, sa NRK-ekspert Egil Drillo Olsen etter Belgias scoring.

– Det var en nytelse å se på kontringene til Belgia. Her gikk det i hælspark og flikker og stor hurtighet, mente Drillo.

Kane: – Vi ga alt vi hadde
Belgias Eden Hazard, som på lekkert vis satte inn 2-0-scoringen for bronselaget, hylles som en av VMs beste spillere.

– Det er ingen tvil om at Eden Hazard var kampens beste spiller. Han fortjente scoringen og prestasjonen har vært briljant. Han har vært eksepsjonelt god gjennom hele mesterskapet, konkluderte tidligere England-spiller Danny Murphy til BBC.

En mager trøst for England var at Harry Kane trolig avslutter VM som toppscorer med sine seks mål totalt.

– Vi spilte veldig godt og presset dem, spesielt i andre omgang. Spillerne hadde ikke mer å gi, det har vært en tøff turnering. Belgia er et godt lag, men vi ga alt. Eden Hazards 2-0-scoring drepte kampen, sa Kane i kampintervjuet med FIFA etter kampslutt.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Kane ikke har vært på sitt beste i Russland, til tross for sine seks scoringer.

– Om ikke noe helt usannsynlig skjer i VM-finalen i morgen blir Kane toppscorer i VM, og det er selvfølgelig en meget god prestasjon. Når det er sagt har ikke Tottenham-spilleren vært på sitt beste nivå i Russland, og det så vi flere eksempler på også i denne kampen, sier Mathisen til TV 2.

Forrige gang England spilte en bronsefinale i VM ble det 1-2-tap mot Italia i mesterskapet i 1990.

– De scoret på en glimrende måte
Belgia gikk rett i strupen på England og tok ledelsen allerede etter tre minutter og 37 sekunder.

Thomas Meunier dukket opp i feltet og lurte inn 1-0-ledelse etter målgivende fra Nacer Chadli.

– De kontret og gjorde dette på en glimrende måte. Belgia kan allerede nå utpekes til VMs beste kontringslag, sa NRK-ekspert Egil Drillo Olsen etter Belgias scoring.

Thomas Meuniers scoring var det raskeste målet scoret av en belgisk spiller noensinne i VM-sammenheng. Samtidig var scoringen det raskeste baklengsmålet i Englands VM-historie.

De britiske ekspertene var imidlertid ikke imponert over Englands forsvarsspill i forkant av scoringen.

– De slapp inn et for enkelt mål. Det er for dårlig å slippe inn et mål så tidlig fordi konsentrasjonen burde vært på det høyeste etter tre minutter, mente tidligere Aston Villa-spiss Dion Dublin i BBC Radio 5 lives dekning av kampen.

Drøye fem minutt før pause måtte Nacer Chadli, som leverte målgivende pasning før 1-0-scoringen til Belgia, forlate banen med skade. Inn kom Thomas Vermaelen.

England presset Belgia og skapte flere brukbare muligheter til å utligne. Blant annet skjøt Harry Kane utenfor i god posisjon. England måtte imidlertid gå til pause med 0-1 i bagasjen.

Ut med Sterling og Rose
Gareth Southgate gjorde to bytter i pausen. Raheem Sterling gikk ut, Marcus Rashford kom inn. Danny Rose måtte ut til fordel for Jesse Lingard.

– Jeg er ikke overrasket over byttene, for det var ikke mange spillere som ga Harry Kane støtte på topp. Marcus Rashford og Jesse Lingard kan gjøre det, sa BBC-ekspert Dion Dublin om dobbeltbyttet.

Redning på strek
Etter én times tid ble Belgias toppscorer Romelu Lukaku tatt av banen. Han avsluttet VM med fire scoringer. Dries Mertens kom inn for Belgias storscorer.

Det ble imidlertid få målsjanser etter pause. Men etter 70 minutter var England bare noen centimetere fra å utligne til 1-1. Eric Dier ble spilt alene gjennom og chippet over keeper. Men Belgias Tony Alderweireld dukket opp og reddet på streken.

– Det var en strålende avslutning av Dier, og den var på vei inn, men Toby Alderweireld kom fra intet og fikk ballen unna, sa Dublin om den gedigne målsjansen til England.

Ni minutter før slutt kontret Belgia igjen. Eden Hazard driblet seg gjennom Englands forsvar og punkterte kampen med sin 2-0-scoring.

– Det var kontringene som ble Englands bane, slo Drillo fast etter scoringen som sørget for at Belgia vant bronsefinalen 2-0.

Slik startet lagene:

England: Pickford, Jones, Stones, Maguire, Trippier, Dier, Delph, Rose, Loftus-Cheek, Sterling, Kane.

Benken: Walker, Lingard, Henderson, Vardy, Butland, Welbeck, Cahill, Young, Rashford, Alli, Alexander-Arnold, Pope.

Belgia: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Meunier, Witsel, De Bruyne, Tielemans, Chadli, Lukaku, Hazard.

Benken: Vermaelen, Fellaini, Carrasco, Mignolet, Casteels, Mertens, Hazard, Januzaj, Dembele, Boyata, Batshuayi, Dendoncker.

Dommer: Alireza Faghani, Iran

Stadion: Krestovskij Stadion, St. Petersburg.