Marcel Kittel etter at han hadde slengt fra seg sykkelen på lørdagens etappe.
Marcel Kittel etter at han hadde slengt fra seg sykkelen på lørdagens etappe.

Spurtstjerne slengte bort sykkelen i sinne og skrek av frustasjon

Marcel Kittel har et mareritt av et Tour de France så langt. Resultatene uteblir, og hans egen lagledelse dolker ham i ryggen.

Marcel Kittel (30) var en av de store stjernene i Tour de France i fjor med fem etappeseire.

I år har Katusha-rytteren imidlertid ikke vist samme takter. På de sju første etappene har 30-åringen 3. plass som beste plassering.

Lørdagens spurt endte også uten suksess, men med en 10. plass. Det fikk tyskeren til å sykle rett til lagbussen, slenge bort sykkelen i sinne og rope i frustasjon da han var inne i bussen.

– Han merker presset nå. Jeg kan skjønne at han er frustrert. Nå går vi inn i en tøffere periode av rittet, og muligheten for seier blir færre, sier TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd.

Manglende støtte fra eget lag

Mangelen på suksess har fått Katushas sportsdirektør til komme med krasse uttalelser mot sin egen superstjerne.

Til den franske avisen L'Équipe sier den russiske sportsdirektøren at Kittel er en egoist som bare tenker på seg selv, og at han ikke er i stand til å vinne etapper i årets Tour.

På spørsmål fra TV 2 svarer Konyshev følgende.

– Han er ikke klar til å kjempe om seieren på dette tidspunktet. Han er klar mentalt, men det er noe som ikke er som det skal.

– I fjor vant han fem etapper, i år klarer han ikke å vinne. Sprintere trenger flaks for å vinne. I år har han ikke like gode lagkamerater som han hadde i fjor. Vi venter på at han skal vinne, og at han fremdeles er i verdensklasse, sier Konyshev.

– Kan ikke forvente annet fra en kommunist
Sportsdirektør i Quick-Step Floors Brian Holm var sjefen til Marcel Kittel før tyskeren gikk til det russiske laget før årets sesong. Han reagerer på uttalelsene til sin kollega.

– Sier Dimitri Konyshev at Marcel Kittel er en egoist? Det var harde ord fra en sportsdirektør. Det er kanskje noe man tenker med ikke sier. Til nøds under fire øyne, sier dansken til TV 2.

Holm forteller at han kjenner den russiske sportsdirektøren godt, og benytter annledingen til å komme med et stikk til sin kollega.

– Hvis han sier at han er egoist...Konsyhev er vel mer kommunist-aktig, en russer av den gamle skolen. Så det er vel som forventet av en gammel kommunist.

– Jeg mener det er en dårlig vurdering av Konyshev å gå ut offentlig med kritikken. Dette er noe han burde holde internt, sier TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

– De er psykopater hele gjengen
Marcel Kittel er en av de mest meritterte rytterne i Tour de France' historie med 13 etappeseire. Tyskeren kom som en kule inn i verdenseliten i 2011 og tok sin første seier i en av klassikerne da han vant én etappe i Vuelta a España.

Mens Sagan og de andre stjernene kjempet om seieren på gårsdagens etappe, havnet Kittel helt nede på 118. plass.

Siden gjennombruddet har han vunnet 19 i etapper i de tre store rittene, Giro d'Italia, Vuelta a España og Tour de France.

Holm mener at sprintere i verdenstoppen må være litt egoistiske.

– Jeg har aldri noensinne møtt en spurter som ikke er vanskelig å jobbe sammen med. De er psykopater alle sammen når de sitter på sykkelen. Men ved kveldsmaten er de snille gutter.

– Det verste som kan skje for en spurter er at han miste galskapen. Noen blir 30 år og får kone og barn. Da er man ferdig. Det må sprute ild ut av øynene og ørene på oppløpet, og det er ikke alltid konene har forståelse for den galskapen, sier Holm.