ROSER NORGE: Den amerikanske forsvarsministeren James N. Mattis besøker Oslo for å ha samtaler med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.
ROSER NORGE: Den amerikanske forsvarsministeren James N. Mattis besøker Oslo for å ha samtaler med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB Scanpix

Forsvarsminister Mattis roser Norge

USAs forsvarsminister James Mattis er fornøyd med at Norge står ved målet om å øke Forsvarets bevilgninger til to prosent av BNP innen 2024.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mattis var lørdag på et kort besøk i Oslo for å ha samtaler med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Etter samtalen med Bakke-Jensen understreket Mattis det lange og nære forholdet mellom USA og Norge. Han sa at det tette forholdet er noe USA ikke tar som en selvfølge.

– Våre to land har bygd sitt forhold over mer enn hundre år. Norge utviste politisk mot ved å gå inn i NATO i 1949, og jeg er glad for at Norge gjentar målsettingen om å bevilge mer til forsvaret og dermed være med på å styrke alliansen, sa Mattis.

Han betegnet det nylig avholdt toppmøtet i Brussel som svært vellykket og at det var et sterkere NATO som kom ut av møtet mellom stats- og regjeringssjefene.

Mattis roste også Norge innsats i Afghanistan og Irak.