Alexander Kristoff er skuffet over seg selv

Alexander Kristoff er bekymret over formen etter en skuffende start på Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er litt bekymret for at jeg ikke er bra nok i spurten. Jeg håper det løsner, for jeg føler at jeg gjør mye riktig på oppløpet. Så lenge jeg kommer i gunstige posisjoner i spurten har jeg muligheter, forhåpentligvis finner jeg tilbake til spurtbeina.

Det sier Alexander Kristoff til TV 2 rett før start til den 8. etappen av Touren.

​Se gårsdagens spurt øverst

– Skuffet over meg selv
31-åringen har vunnet to etapper i verdens største sykkelritt tidligere, men under årets Tour har det ikke stemt for rogalendingen som kun har en 4. plass som bestenotering.

– Jeg kan ikke sette fingeren på hva som er problemet. Jeg følte meg bra til det var 200 meter igjen i går, men så stivner jeg veldig raskt, raskere enn jeg pleier å gjøre. Jeg er skuffet over meg selv, sier Kristoff.

Under gårsdagens etappe lå Kristoff lenge helt i front på oppløpet, men etter et sammenstøt med Mark Cavendish havnet nordmannen til slutt på en 13. plass. Selv ønsker han ikke å legge så mye skyld på spurt-rivalen.

– Jeg hadde ikke vunnet uansett. Jeg fikk en støkk da han skar foran meg, men beina var ikke gode nok til å henge med inn.

– Jeg får prøve å gjøre det bedre i dag. Jeg har som målsetning å være topp tre, og er du med der framme kan man plutselig være med å kjempe om seieren. Jeg får prøv å holde hodet litt kaldere i dag, sier han.

Gode sjanser
​Kristoff ligger på tredjeplass i kampen om den grønne trøya med 105 poeng etter syv etapper. Peter Sagan har festet grepet om den prestisjetunge trøya og leder med 234 poeng, mens spurtkanonen Fernando Gaviria ligger på andreplass med 203 poeng.

Det er forventet at den 8. etappen skal endte i massespurt.

– I dag er det litt flater, så jeg tror det kan bli litt jevnere. Jeg håper det løsner i dag, avslutter Kristoff.