KLAR: Xherdan Shaqiri har signert for Liverpool
KLAR: Xherdan Shaqiri har signert for Liverpool Foto: Liverpoolfc

Liverpool bekreftet kjøp av midtbanestjerne

Liverpool har har fullført kjøpet av midtbanestjernen Xherdan Shaqiri fra Stoke City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Liverpool på sine hjemmesider fredag kveld.

Klubben opplyser av Sveits' landslagsstjerne har signert på en langtidskontrakt. Han får trøye nummer 23 i sin nye klubb.

Midtbanespilleren bestod den medisinske sjekken på Anfield tidligere fredag.

– Jeg er henrykt over å være her. Det er en stor klubb med en fantastisk historie, strålende spillere og en fantastisk manager. Så jeg er veldig, veldig glad for å være her, sier Shaqiri til Liverpools hjemmeside etter å ha signert kontrakten på Anfield.

Ifølge britiske medier betaler Liverpool Stoke omlag 144 millioner kroner i overgangssum for spilleren som nylig deltok for Sveits i VM.

– Som spiller ønsker du alltid å spille på de største arenaene i fotballen. For noen år siden ønsket jeg å komme hit, men det skjedde ikke. Jeg er så glad for å endelig være her. Jeg ønsker å bli en enda bedre fotballspiller. Jeg ønsker å spille med de beste og vinne troféer. Det er derfor jeg er her, sier sveitseren.

Klopp: – En no-brainer
Manager Jürgen Klopp beskriver signeringen av Shaqiri som en «no-brainer».

– Jeg tror det beste engelske uttrykket for å forklare avgjørelsen om å hente Xherdan er at dette var en «no-brainer», sier han til Liverpools hjemmeside.

– Når en spiller som dette blir tilgjengelig så må du bare reagere dersom du er smart – og det er vi. Han har hurtighet, er teknisk, og innehar den riktige dosen arrogansen på banen, roser tyskeren.

26-åringen kommer til Liverpool etter å ha spilt 92 kamper på tre sesonger i Stoke.

Shaqiri har scoret 21 mål på 74 kamper for Sveits og startet alle fire kampene under VM i Russland for sitt landslag.

Han startet sin karriere FC Basel, før han gikk til Bayern München sommeren 2012. Deretter spilte han i italienske Inter, før han ble hentet til Stoke i august 2015.

I løpet av sin karriere vant han ligaen seks ganger i Sveits, og var i troppen da Bayern München vant Champions League i 2013.

Til tross for nedrykket med Stoke, hadde Shaqiri sin mest produktive sesong siden han flyttet fra Sveits og Basel som 20-åring i 2013. Kraftpluggen scoret åtte mål og slo sju målgivende pasninger på 36 ligakamper.

TV 2-ekspert: – Et angrep alene
TV 2s fotballekspert er spent på hvordan 26-åringen vil takle overgangen som lagets desidert største stjerne i Stoke til å sitte mye på benken i Liverpool.

– Angrepsrekken til Liverpool er allerede kruttsterk, men å ha Shaqiri som joker kan være bra. Han har god skuddfot, har teknikk og har en annen type fysikk enn de andre angrepsspillerne. I tillegg har han vist i Stoke at han har evnen til å jobbe beinhardt når det trengs, følger hun opp.

– I perioder har han vært et angrep alene for Stoke i år. Han går fra å være lagets teknisk soleklart beste spiller til å bli én av mange. Det kommer til å bli en omstilling for ham å spille annenfiolin, og garantert en utfordring. Det blir opp til Klopp og spilleren selv hvordan de håndterer det, sier Mina Finstad Berg.