VANT: Kevin Anderson vant maratonkamp.
VANT: Kevin Anderson vant maratonkamp. Foto: Tony O'brien

Anderson seiret i tidenes lengste Wimbledon-semi

John Isner og Kevin Anderson leverte en vanvittig kamp i Wimbledon fredag. Semifinalen mellom servekanonene var først over etter seks timer og 35 minutter.

Til slutt var det Kevin Anderson som kunne feire finaleplass. Sørafrikaneren vant med 7-6 (8-6), 6-7 (5-7), 6-7 (9-11), 6-4, 26-24 i en kamp der de tre første settene gikk til tiebreak.

Etter å ha fulgt hverandre tett gjennom hele kampen skulle alt avgjøres i det femte settet. Der klarte rivalene å holde egen serve fram til det sto 24-24. Da evnet Anderson omsider å bryte Isner. Sørafrikaneren benyttet muligheten på egen serve og sikret seg dermed finaleplass i Wimbledon.

Kampen gikk inn i Wimbledon-historien som den lengste semifinalen noensinne. Den forrige rekorden hadde Novak Djokovic og Juan Martin del Potro fra 2013. Den gangen ble det spilt i fire timer og 44 minutter. Fredagens kamp er også tidenes nest lengste i Wimbledon-turneringen.

Det er imidlertid ikke første gangen Isner har vært med på å sette rekord. I 2010 møtte han franske Nicolas Mahut i en kamp som varte i elleve timer og fem minutter, også den i Wimbledon. Førsterundekampen ble spilt over tre dager, og totalt ble det spilt 183 games. Bare det femte settet alene (70-68), varte lenger enn den forrige rekordkampen.

8.-seedede Anderson leverte en av turneringens prestasjoner da han snudde 0-2 til 3-2 mot Roger Federer i kvartfinalen. Isner tok seg videre mot Milos Raonic.

I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Rafael Nadal.

(©NTB)