Southgate slår tilbake mot ekspertene: – Det er en myte

Gareth Southgate vil ikke være med på at en vinterpause i Premier League ville gitt de engelske spillerne en fordel i Russland-VM.

England tok seg til nasjonens første semifinale siden 1990, og drømte om den første VM-finalen siden 1966.

Men Kroatia vant onsdagens semifinale 2-1, og dermed må England ta til takke med bronsefinale i Russland-VM. Der er Belgia motstander.

Se hvordan Belgia senket England i gruppespillet i videovinduet øverst!

Flere eksperter, deriblant Alan Shearer og Gary Neville, har gjennom mesterskapet uttalt at en vinterpause i Premier League ville gjort de engelske landslagsspillerne enda skarpere i VM.

Den oppfatningen deler imidlertid ikke Englands landslagssjef Gareth Southgate.

– En vinterpause, som blir innført i sesongen 2019/2020, vil hjelpe våre klubber i Champions League, og hindre at spillerne kanskje pådrar seg mindre skader i andre halvdel av sesongen. Men det er en myte at en vinterpause ville påvirket spillernes fysiske kapasitet i dette mesterskapet. Vi snakket aldri om det i 1996 eller i 1998, og spillerne på landslaget har jobbet knallhardt hele sommeren, sier Southgate på fredagens pressekonferanse før bronsefinalen mot Belgia, før han slår fast:

– Til slutt handler alt om fotball, taktikken, kvaliteten på spillerne og samholdet i laget. På disse områdene har vi tatt store skritt. Alt det andre er svært overdrevet for å ha noe å skylde på, mener England-sjefen.

Vil vinne bronsen
England går til kampen mot Belgia med mål om å avslutte VM med medalje. Det betyr at laget må slå Roberto Martinezs Belgia.

I gruppespillet vant et reservepreget Belgia mot et reservepreget England 1-0 takket være en scoring av Adnan Januzaj i det 51. minutt.

– Jeg frykter ikke Belgia. Vi prøver å forbedre oss i hver kamp vi spiller, og vi ønsker å vinne hver kamp vi spiller i denne turneringen, konstaterer suksesstreneren.

Sammenligner England med Tyskland
Southgate sammenligner dagens England-utgave med det unge, tyske laget som sprudlet under VM på hjemmebane i 2006.

– Det minner meg om Tysklands lag i 2006, som var et ungt lag som skapte entusiasme og fikk folket med seg. Det er der vi er nå. Det negative er at det tok åtte år før Tyskland vant VM-gull. Jeg ønsker ikke å bruke åtte år, sier Southgate ambisiøst.

Bronsefinalen mellom Belgia og England har avspark klokken 16.00 lørdag.