Englands Kieran Trippier og Harry Kane må belage seg på VM-spill i november og desember om de kommer til VM i 2022.
Englands Kieran Trippier og Harry Kane må belage seg på VM-spill i november og desember om de kommer til VM i 2022. Foto: Manan Vatsyayana

Bekrefter vinter-VM i 2022: – Helt høl i hue

Fotball-VM i Qatar i 2022 skal spilles i november og desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FIFA-president Gianni Infantino annonserte fredag at 2022-VM skal spilles mellom 21. november og 18. desember.

Årsaken er temperaturen i Qatar. I juni og juli kan den komme opp mot 50 varmegrader. I november og desember er snittemperaturen 24,6 og 19,6 grader.

Dette betyr naturlig nok at det blir en uvant pause for ligaer som Premier League.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen skjønner at fotballfansen reagerer på at VM skal spilles i november og desember.

– Men når FIFA først har dummet seg ut og gitt det til et land hvor det er for varmt å spille om sommeren, så kan man jo forstå det, sier Mathisen til TV 2 Sporten.

TV 2-ekspert Johan Kaggestad reagerer også.

REAGERER: Fotball-ekspert Jesper Mathisen i TV 2.
REAGERER: Fotball-ekspert Jesper Mathisen i TV 2. Foto: Daniel Sannum Lauten, Tv 2

– Det blir vinter-VM i Qatar. Det er jo helt høl i hue. Ikke minst å legge et fotball-VM til Qatar. Men ved å legge VM til vinterstid så redder de nok lagene, for da er det vel i det minste mulig å leve i varmen Qatar, sa han under fredagens Tour de France-sending.

– Burde aldri fått mesterskapet
Han mener imidlertid at Qatar aldri burde blitt tildelt fotball-VM.

– En annen diskusjon er jo om Qatar skulle hatt VM. For meg så er det et soleklart nei på det. Nå er det imidlertid blitt sånn, og av klimatiske årsaker så må de altså spille når det ikke er for varmt til å spille, mener eksperten.

– Hva betyr det for terminlisten i de store ligaene at et VM legges i førjulstiden når det vanligvis er et hektisk kampprogram?

– Det betyr jo at de må legge om terminlister, for her mister de jo flere uker. Dette blir en stor omlegging. Men det er snakk om bare én sesong, så jeg tror de skal klare å løse det på et vis, svarer TV 2-eksperten.

– Det beste mesterskapet så langt
Infantino erklærte også at Russland-VM hadde vært det beste mesterskapet så langt, samt at bruken av VAR har vært en suksess.

– Takket være VAR er andelen korrekte dommeravgjørelser i en kamp økt fra 95 prosent til 99,3 prosent. Vi kan si at med VAR er det slutt på mål fra offisdeposisjoner, sa Infantino.

Han holder også døren åpen for å utvide mesterskapet fra 32 lag til 48 allerede i 2022.