Antonio Conte er ferdig som Chelsea-manager.
Antonio Conte er ferdig som Chelsea-manager. Foto: Glyn Kirk

Bekreftet: Antonio Conte sparket i Chelsea

Chelsea bekrefter fredag at de har avsluttet arbeidsforholdet med manager Antonio Conte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea bekrefter dette i en melding på sin hjemmeside.

I meldingen lister de opp Contes suksess-meritter med Chelsea og ønsker italieneren lykke til videre i karrieren.

Sparkingen har lagt i kortene lenge. Forholdet mellom Conte og både spillere og klubbledelse har brutt sammen i løpet av den siste sesongen, der også sportslig suksess begrenset seg til seier i FA-cupen. De blå klarte heller ikke å kvalifisere seg til mesterligaspill.

I går kom det ubekreftete meldinger om at manageren var sparket, men klubben har ikke bekreftet noe før nå. Likevel tok stjernespiller Cesc Fabregas farvel med Conte i sosiale medier torsdag kveld.

At det har drøyet med bekreftelsen, skriver engelske medier skyldes forhandlinger om sluttpakken til Conte. Den skal potensielt være verdt rundt 100 millioner kroner.

Det er ventet at Maurizio Sarri tar over jobben som Chelsea-manager. Sarri har hatt suksess som Napoli-trener de siste sesongene. Sarri er fremdeles under kontrakt med Napoli, men Serie A-klubbens president meldte onsdag at Sarri nærmer seg London-klubben.

Med på lasset kommer antageligvis midtbanestjernen Jorginho.

Antonio Conte hadde en fantastisk førstesesong i Chelsea og sikret Premier League-tittelen med seiersrekord i 2017, men hans fall i klubben startet med at han endte i krangel med superspiss Diego Costa. Costa forsvant til Atlético Madrid, og Alvaro Morata ble ikke en verdig erstatter i sin første Chelsea-sesong.

Conte likte heller ikke at klubben solgte midtbanekjempen Nemanja Matic til Manchester United, samtidig som de ikke var villig til å punge ut for å hente spillere i verdensklasse. Dette ga han høylydt uttrykk for og gjorde ham upopulær hos klubbledelsen.