Dette er Lillestrøms nye trener: – Rett og slett en smart signering

Jörgen Lennartsson er mannen som skal redde Lillestrøm fra nedrykk.

Se pressekonferansen direkte her!

Det ble bekreftet av klubben under en pressekonferanse fredag. Svensken har skrevet under på en kontrakt som binder ham til klubben ut 2021.

– Det er inspirerende. Jeg er stolt over å være her, og sulten på å komme i gang, sier Lennartsson til TV 2.

Lennartsson har tidligere ledet Stabæk, Elfsborg og IFK Göteborg. Han kommer rett fra en speiderrolle for det danske landslaget.

– Det passet godt akkurat nå. Lillestrøm er en klubb med sterke tradisjoner og fine verdier. De har et bra treningsanlegg, og utrolig dedikerte og engasjerte supportere. Klubben har stort potensial. Det passer meg veldig godt, sier den nye LSK-treneren.

– Smart signering

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener det er en riktig ansettelse av Lillestrøm, som ligger over nedrykksstreken med bedre målforskjell enn Stabæk og Start.

– Jeg tror Lennartsson blir en veldig bra mann for LSK. Det er rett og slett en smart signering, og jeg er litt overrasket over at det var dem som fikk kloen i ham, sier Mathisen.

– Han har vært jaktet av flere klubber i Skandinavia i 2018, men på grunn av hans engasjement under VM var det ikke aktuelt med en trenerjobb før nå. Stabæk viste styrke da de hentet Henning Berg. Lillestrøm gjør det samme nå, slår TV 2s fotballekspert fast.

Vil underholde på hjemmebane

Lennartsson mener det blir viktig å begeistre når laget spiller på Åråsen.

– Hva er din fotballfilosofi?

– Det er viktig å opptre på en måte som engasjerer publikum, spesielt på hjemmebane. På bortebane handler det mest om å ta tre poeng, slår den nye LSK-treneren fast.

– Forsvarsspillet mitt er ganske likt utifra tradisjonene i LSK gjennom mange, mange år. I angrep ønsker jeg å ha et ganske variert pasningsspill, der vi kan variere mellom korte og lange pasninger, og variere mellom hurtige angrep og å holde ballen i laget. Der har jeg en fleksibel tankegang. Men det viktigste er at spillestilen blir tilpasset spillernes kvaliteter, fortsetter svensken.

Sportssjef Simon Mesfin forteller at klubben fikk fatt i førstevalget, og mener svensken var den beste kandidaten både på kort og langt sikt.

– Han har erfaring fra toppnivå i både Sverige og Norge. Nå-situasjonen krever at vi trenger en trener som kan gjøre grep med en gang, understreker Mesfin overfor TV 2.

Sparket i to klubber

Lennartsson ledet Stabæk i 2011. Da endte bærumsklubben på tiendeplass i serien.

Deretter gikk ferden til svenske Elfsborg hvor han vant serien, men fikk sparken etter to sesonger. I 2015 tok han over IFK Göteborg, der han ledet laget til en andre- og fjerdeplass i sine to første sesonger. Midtveis i sin tredje sesong fikk han sparken etter bare 18 poeng på 14 kamper.