RASENDE: Antonio Conte. Foto: Glyn Kirk
RASENDE: Antonio Conte. Foto: Glyn Kirk

Rasende Conte truer med å gå rettens vei – krangler om 100 millioner kroner

Det er fullt kaos i Chelsea. Manager Antonio Conte skal være ferdig, mens London-klubben krangler med Napoli om trener Maurizio Sarri.

Det er ventet at Eddie Newton, tidligere Chelsea-profil, leder Stamford Bridge-klubbens trening fredag.

Flere medier hevdet torsdag ettermiddag at Conte er ferdig i Chelsea. Sesongoppkjøringen er for lengst i gang, mens det bare skal være et spørsmål om tid før italienerens avskjed blir offentliggjort.

Og mens Chelsea sliter å bli med enig om vilkårene for å kjøpe fri Sarri (som attpåtil er erstattet av Carlo Ancelotti i Napoli), kan klubben nå bli dratt for retten av en forbannet Conte. Han har ifølge Sky Sports Italia og The Telegraph bedt sine advokater om å sørge for full kompensasjon etter at han ble sparket.

Conte skal ha krav på en kompensasjon på litt over 100 millioner kroner, men Chelsea motstrider kravet. Chelsea på sin side hevder angivelig at Conte har mistet jobben som følge av oppførsel som innebærer umiddelbar oppsigelse av avsettelseskontrakten, som igjen ikke krever verken varsel eller noen form for avgangsvederlag.

En mye omtalt SMS fra Conte til den tidligere stjerneangriperen Diego Costa blir dratt fram som en mulig forklaring til hvorfor Chelsea mener de ikke må betale avgangsvederlag til Conte, skal vi tro Football Italia.

Dermed kan Conte-avgangen bli gående i rettsvesenet i lang tid og skape mye støy. Samtidig er det ventet at Sarri i løpet av kort presenteres som ny Chelsea-manager.

Han tar ventelig med seg midtbanespilleren Jorginho fra Napoli.

(©NTB)