Medier: Til medisinsk sjekk hos Liverpool

Merseyside-klubben skal ha utløst utkjøpsklausulen i Xherdan Shaqiris kontrakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se en av Shaqiris perlescoringer i vinduet øverst!

Flere britiske medier, deriblant lokalavisen Liverpool Echo, melder at Shaqiri på det nærmeste er klar for Liverpool.

Liverpool skal ha utløst utkjøpsklausulen i sveitserens kontrakt, som ligger på 144 millioner kroner.

Den 26 år gamle ankom Merseyside torsdag kveld, og gjennomfører den medisinske sjekken fredag formiddag, skriver den velinformerte Liverpool Echo-journalisten James Pearce.

– Han har vist i Stoke at han fortsatt har et stort talent. Han har egenskaper i seg som kan være nyttige, selv om han ikke er tiltenkt en rolle som førstevalg, sier TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg.

– Angrepsrekken til Liverpool er allerede kruttsterk, men å ha Shaqiri som joker kan være bra. Han har god skuddfot, har teknikk og har en annen type fysikk enn de andre angrepsspillerne. I tillegg har han vist i Stoke at han har evnen til å jobbe beinhardt når det trengs, følger hun opp.

– Klopp har vært en beundrer lenge

Ifølge Pearce er Shaqiri tiltenkt en rolle som avlaster til Mohamed Salah og Sadio Mané. Jürgen Klopp skal ha blitt oppmerksom på kantspilleren allerede da han var manager i Borussia Dortmund, og Shaqiri spilte i Bayern München.

– Liverpool-manageren har vært en beundrer av Shaqiri siden de krysset spor i Bundesliga, skriver Pearce.

Mest produktive sesong

Til tross for nedrykket med Stoke, hadde Shaqiri sin mest produktive sesong siden han flyttet fra Sveits og Basel som 20-åring i 2013. Kraftpluggen scoret åtte mål og slo sju målgivende pasninger på 36 ligakamper.

TV 2s fotballekspert er spent på hvordan 26-åringen vil takle overgangen som lagets desidert største stjerne til å sitte mye på benken.

– I perioder har han vært et angrep alene for Stoke i år. Han går fra å være lagets teknisk soleklart beste spiller til å bli én av mange. Det kommer til å bli en omstilling for ham å spille annenfiolin, og garantert en utfordring. Det blir opp til Klopp og spilleren selv hvordan de håndterer det, sier Finstad Berg.

Får en ny sjanse

Da Shaqiri dro til Tyskland med rykte for å være et av verdens største fotballtalenter, hadde få sett for seg at sveitseren skulle rykke ned med Stoke som 26-åring.

Finstad Berg mener Shaqiri nå får en mulighet til å gjenreise karrièren.

– Dette er en sjanse for ham til å vise at han fortsatt har det som skal til for å lykkes på øverste nivå. Han har vist glimtvis tidligere at han har potensial til å spille for en storklubb, men han har ikke vært stabil nok når han har fått sjansene, påpeker hun.

– Han kan nok ikke danke ut noen som allerede er der, men han kan bli en viktig spiller og gi dem en ny dimensjon, legger hun til.