EKSPLOSJON: Brannen i Kairo torsdag kveld skyldes ifølge myndighetene eksplosjon i to drivstofftanker.
EKSPLOSJON: Brannen i Kairo torsdag kveld skyldes ifølge myndighetene eksplosjon i to drivstofftanker. Foto: Taher Amer Fathy

Tolv skadd i eksplosjon ved flyplassen i Kairo

Eksplosjonen og brannen ved flyplassen i Kairo torsdag kveld skyldtes eksplosjon i to drivstofftanker, ifølge myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sky News Arabia skriver på Twitter, med sin egen korrespondent som kilde, at det var to drivstofftanker tilhørende et privat selskap som eksploderte.

Egypts minister for sivil luftfart opplyser også at det dreier seg om eksplosjon i to drivstofftanker som står utenfor flyplassområdet.

Minst tolv personer ble skadd som følge av eksplosjonen.

En talsmann for hæren sier at eksplosjonen fant sted i en fabrikk som spesialiserer seg på kjemisk industri, inne på et område som kontrolleres av hæren.

Flytrafikken er midlertidig innstilt i påvente av avklaring i saken, melder Sky News.

Flyplassledelsen opplyser at det ikke har vært noen eksplosjon inne på flyplassområdet, og de benekter meldinger om at trafikken på flyplassen ble innstilt.

Bilder i sosiale medier viste en stor røyksøyle stige til værs ved flyplassen. Mannskap fra sivilforsvaret var i gang med å slukke brannen i de to tankene, het det i en ny melding fra Sky News sent torsdag kveld.