KLAR FOR NY KLUBB: Men Rooney er ikke fornøyd med gamleklubben Everton.
KLAR FOR NY KLUBB: Men Rooney er ikke fornøyd med gamleklubben Everton. Foto: Patrick Mcdermott

Skuffet Rooney: – Jeg fikk aldri en forklaring

Wayne Rooney legger ikke skjul på at han ble skuffet over gamleklubben Everton før klubbskiftet til D.C. United.

Wayne Rooney vendte ifjor sommer tilbake til moderklubben Everton, men etter kun én sesong på Goodison Park ble det nytt klubbytte for angriperen.

Den tidligere Manchester United-spissen ble løst fra kontrakten med Everton, og signerte i sommer for MLS-klubben D.C. United.

Rooney ble toppscorer for Everton med elleve mål totalt forrige sesong, og i et intervju med ESPN legger han ikke skjul på at han er skuffet over at han ikke fikk bli værende på Goodison Park.

– Jeg fikk ingen forklaring på hvorfor jeg ikke var i Evertons planer neste sesong. Hva årsaken var, det vet jeg fremdeles ikke. Jeg føler at jeg gjorde det ok, og til tross for at jeg spilte store deler av sesongen på midtbanen, ble jeg toppscorer. Så.., sier Rooney til ESPN, og lar det skinne gjennom at han kunne ønsket seg et svar på hvorfor han ikke fikk fortsette i Everton.

I NY DRAKT: Wayne Rooney i D.C. Uniteds drakt.
I NY DRAKT: Wayne Rooney i D.C. Uniteds drakt.

– Men det er fotball. De sørget for at jeg måtte ta en avgjørelse, og jeg tok avgjørelsen om MLS, fortsetter han.

– Kunne ikke håndtert det slik om jeg var 18
Englands mestscorende spiller på landslaget gjennom tidene røper at han hadde flere samtaler med Everton-ledelsen der han etterlyste svar om sin fremtid i klubben.

– Jeg sa til Everton, «hør, jeg er ikke en ung gutt, og om dere ønsker at jeg skal forlate klubben, fortell meg det. Og om dere vil beholde meg, fortell meg det», sier Rooney, og fortsetter:

– Dersom jeg var 18, 20, eller 21 år, så hadde jeg ikke klart å håndtere det på den måten jeg gjorde nå. De fortalte meg at jeg kunne gå til en annen klubb, og jeg svarte det er greit. Jeg ønsket ikke å vise klubben manglende respekt, konkluderer han.

Manchester Uniteds tidligere stjernespiss er glad for at tilbudet fra MLS dukket opp.

– Da tilbudet fra D.C. United dukket opp sammen med flere andre tilbud, tenkte jeg at det var det riktige for meg, konstaterer Rooney.

Signerte for bunnlaget i MLS
32-åringen kommer imidlertid til en klubb i krise. D.C. United ligger helt sist på tabellen, og Rooney er klar over at han ikke vil være i stand til å snu den negative trenden på egenhånd.

– Men jeg forventer å score mål, skape målsjanser for andre, og hjelpe laget på best mulig måte. Dersom jeg trodde at jeg skulle komme til denne ligaen og ikke bli suksessfull og spille fysisk fotball, så hadde jeg aldri vært her, poengterer han.

Wayne Rooney er klar for å få sin MLS-debut førstkommende lørdag når D.C. United innvier sin nye stadion, Audi Field, mot Vancouver Whitecaps.