REDDET LIVET TIL TURGÅER: Lars Arne Nilsen.
REDDET LIVET TIL TURGÅER: Lars Arne Nilsen. Foto: Hagen, Fredrik

Branns trener reddet livet til turgåer opp Stoltzekleiven

Branns trener Lars Arne Nilsen blir hyllet som en helt etter at han med førstehjelp reddet livet til den danske kvinnen Lene Sand opp stupbratte Stoltzekleiven.

Det er VG som torsdag kveld melder at Branns suksesstrener Lars Arne Nilsen med førstehjelp reddet livet til den danske kvinnen Lene Sand.

Hun var på ferie i Bergen med mannen sin, Tommy, og på vei opp stupbratte Stoltzekleiven i Bergen falt den danske kvinnen på 63 år om med hjertestans.

Lars Arne Nilsen kom til med førstehjelp, og fikk en annen kvinne til å ringe ambulanse.

– Hun fikk hjertestans, hun ble blå i ansiktet. Det var bare en tilfeldighet at jeg var der, og det er selvsagt en fordel at jeg kan førstehjelp. En annen kvinne, som også var der, fikk tilkalt ambulansen. Da de kom, hadde den danske kvinnen fått pulsen tilbake, men var fortsatt bevisstløs, forteller Brann-treneren til VG.

Tusen takk, Lars Arne, for at du reddet livet mitt... takk for livet - jeg er deg dypt takknemlig
Lene Sand (63)

Lars Arne Nilsen, som er utdannet sykepleier, blir hyllet som en helt av kvinnen han reddet.

– Jeg må bare si: Tusen takk, Lars Arne, for at du reddet livet mitt... takk for livet - jeg er deg dypt takknemlig. Men jeg husker ikke noe av det, så du må snakke med mannen min om det som skjedde, sier Lene Sand til VG.

Kvinnen som ringte ambulansen, Aud Bjørge fra Bergen, sier det Nilsen gjorde var helproft.

– Han var proff. Og han gjorde en helt fantastisk jobb, han var svært dyktig i den situasjonen, forteller Aud Bjørge til VG.

Stoltzekleiven er et populært turmål i Bergen. Stigningen er bygd opp av steintrapper med rundt 800 trappetrinn. Turen opp til toppen er relativt bratt, og inneholder omlag 300 meter stigning fra Fjellveien og opp på Sandviksfjellet.

Idrettslaget Varegg har siden 1979 arrangert Stoltzen Opp, som er et motbakkeløp på 300 bratte høydemeter fra Fjellveien. Rekorden på dette løpet er åtte minutter 13 sekunder.

Under ledelse av Lars Arne Nilsen har Brann gjennomført en hittil svært så solid sesong i Eliteserien. Rødtrøyene fra Bergen topper tabellen etter 16 serierunder med 35 poeng. Serietoer Rosenborg har 33.